El comú de la Massana destina 1,4 milions d'euros a la recompra de preferents d'EMAP

Es tracta de 58.400 accions i l'adquisició es farà efectiva durant el pròxim mes de gener

Comentaris

Un canó de neu a Pal-Arinsal.
Un canó de neu a Pal-Arinsal. ARXIU

El comú de la Massana ha aprovat aquest divendres la recompra de 58.400 accions preferents de l'Estació de Muntanya Arinsal-Pal (EMAP) per un import d'1.461.500 euros. L'adquisició es farà efectiva el pròxim mes de gener. L'objectiu, segons la cònsol major, Olga Molné "és enfortir el patrimoni de l'estació" i extingir les preferents capitalitzades.

Des del 2016 el comú de la Massana ha anat recomprant anualment participacions per un valor d’1,4 milions d’euros. La darrera ha estat autoritzada en la sessió de consell d'aquest divendres. La cònsol ha recordat que és una acció voluntària de la corporació, sense cap tipus d’obligatorietat, però que tant l’anterior equip comunal com l’actual han efectuat una recompra anual.

Això ha permès portar a terme aquesta operació per augmentar el capital de la societat de forma no dinerària, sinó a través de les accions. Concretament, s’ampliarà el patrimoni  amb 8,7 milions d’euros mitjançant l’emissió de 14.000 noves accions. Amb aquesta operació s’extingiran de forma automàtica les preferents capitalitzades, cosa que permetrà enfortir el patrimoni net d’EMAP SAU, que millorarà els seus fons propis.

D’altra banda, el Consell ha aprovat un pla parcial, que després de l’aprovació provisional ja havia rebut els informes favorables dels ministeris corresponents i de la Comissió Tècnica d’Urbanisme, així com dues modificacions del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial de la Massana, que també han seguit el procés per a l’aprovació definitiva.

Durant la sessió de comú s'ha informat també de la donació de 5.000 euros per part d'una família de la parròquia per ajudar altres famílies que puguin estar en dificultat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending