El comú de la Massana aprova un pressupost de 17,6 milions

El conseller de Finances, Jordi Areny ha destacat que s'ha elaborat tenint en compte l'augment dels ingressos comunals, gràcies a l'increment dels impostos indirectes i directes, i amb la inclusió de 750 mil euros per al desviament

Comentaris

Edifici del comú de la Massana.
Edifici del comú de la Massana. COMÚ DE LA MASSANA

El comú de la Massana ha aprovat un pressupost del 2023 de 17,6 milions, el darrer i el més elevat de l'actual legislatura. El conseller de Finances, Jordi Areny ha destacat que s'ha elaborat tenint en compte l'augment dels ingressos comunals (+11,4%), gràcies a l'increment dels impostos indirectes i directes, i amb la inclusió de 750 mil euros d'excedent de tresoreria. "És un pressupost equilibrat", segons Areny.

Les principals inversions seran el desviament de la Massana (750 mil euros) -pel nou vial de connexió, que sortirà des de l’alçada de la Serra de l’Honor-, l'eixamplament de la carretera dels Plans a Sispony (150 mil euros), la remodelació de la plaça de la Ciutadania (450 mil euros), i la segona fase de les instal·lacions esportives a Santa Caterina (460 mil euros). Pel que fa a l’eixample de la carretera que uneix la Massana amb Sispony, de cara l’any vinent ja el completarà tot el projecte i a més es crearà el nou aparcament del Tresquer, per donar servei als veïns de la zona.

També es construirà un nou aparcament a Arinsal, al Mas de Ribafeta. Altres inversions previstes són la creació d’un nou parc infantil a les Fontetes, la construcció d’una passarel·la al camí de les Carboneres, l’arranjament amb pedra seca del camí del Refugi del Comapedrosa o la substitució progressiva de bombetes per leds.

En relació al capítol 1, el de personal, Jordi Areny ha informat que es convocaran cinc noves places de funcionaris: dos operaris de via pública un auxiliar de tràmits, un recepcionista i un informador turístic. Així mateix, es continuarà incorporant personal interí durant els mesos d'estiu per donar suport al departament de Medi Ambient i via pública per informar els visitants del Parc Natural del Com apedrosa. L'apartat de personal representa el 27% del pressupost.

D’altra banda, el comú preveu continuar recomprant accions d’EMAP SAU. A 31 de desembre d’enguany, la corporació ja haurà recomprat el 70% de l’emissió inicial.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending