El comú de la Massana apagarà l’enllumenat de les urbanitzacions de la una a les cinc de la matinada

Durant la sessió de la corporació s'ha aprovat també el trasllat del departament de Tràmits a la planta baixa per facilitar l'accessibilitat i donar un millor servei

Comentaris

Els membres del comú abans de l'inici de la sessió.
Els membres del comú abans de l'inici de la sessió. EDUARD COMELLAS/COMÚ DE LA MASSANA

El comú de la Massana ha aprovat en la sessió d'aquest dijous apagar l'enllumenat de les urbanitzacions entre la una i les cinc de la matinada, així com altres mesures destinades a l'estalvi energètic. D'aquesta manera, es canviaran les bombetes ordinàries de la xarxa d'enllumenat comunal per llums LED, de més baix consum mentre que en els fanals amb dues bombetes només se n'encendrà una.

Com ha exposat la cònsol menor, Eva Sansa, davant la crisi energètica actual, els comuns tenen la responsabilitat de reduir al màxim el consum tan de l’enllumenat públic com dels edificis comunals. El comú de la Massana ja ha adoptat una sèrie de mesures per reduir el consum energètic, com apagar un dels dos llums dels fanals dobles de les avingudes Sant Antoni, el Ravell i el Través. A més s’han instal·lat sensors a l’edifici comunal i s’han sectoritzat algunes zones.

S’ha aprovat un suplement de crèdit de 130 mil euros per continuar implementant mesures d’estalvi energètic: 21 mil euros es destinaran a la compra i instal·lació de rellotges per poder apagar l’enllumenat de les urbanitzacions de la una a les cinc de la matinada; s’invertiran 75 mil euros a la compra de bombetes leds per a les avingudes principals; i la resta del suplement anirà destinat a la reposició de fanals. Les mesures tenen com a objectiu reduir el consum energètic de l'enllumenat i els edificis comunals fins al 15%

El comú ha aprovat el trasllat del departament de Tràmits a la planta baixa  per facilitar l'accessibilitat i donar un  millor servei. Eva Sansa ha recordat que ja es va aprovar una partida de 345 mil euros per al canvi d'ubicació del primer pis a la planta baixa. Ha explicat que "serà positiu per als ciutadans ja que sovint tenien dificultats per arribar-hi". El nou despatx comptarà amb tres punts d'atenció en comptes dels dos actuals i els treballs no entorpiran el funcionament del servei.

Durant la sessió s'ha informat de l'auditoria dels comptes anuals provisionals de l'Estació de Muntanya Arinsal Pal (EMAP) i s'ha facultat a la cònsol menor perquè en nom del comú comparegui a la junta general de la societat i voti favorablement l’aprovació dels comptes anuals corresponents a l’exercici de l’1 de gener del 2022 i fins al 30 d’abril del 2022, i la resta d’acords que se’n derivin de l’aprovació de dits comptes. Això sempre i quan respectin la normativa legal d’aplicació i estiguin acompanyats de la corresponent auditoria. També s'ha facultat a la cònsol major perquè representi el comú en els òrgans de govern i a la junta general de la societat SETAP 365, que a partir del pròxim 1 de gener englobarà EMAP.

D’altra banda, el ple del consell ha decidit remodelar la sala infantil de la Biblioteca i el proveïment de taules, cadires i carpes per als esdeveniments que es fan a l’aire lliure, ja que com ha explicat el conseller Guillem Forné, calia renovar el material, desgastat a causa de l’elevat ús, i també ampliar-lo, ja que tant les festes majors com els diferents esdeveniments apleguen un públic molt nombrós.

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending