El comú de la Massana adjudica l'ampliació de la carretera a Sispony per 543.057 euros

L'objectiu és millorar la seguretat dels vianants ja que s'ha constatat que hi ha molta gent que hi transita a peu per desplaçar-se al centre de la parròquia

Comentaris

Un moment de la sessió de comú d'aquest divendres.
Un moment de la sessió de comú d'aquest divendres. COMU DE LA MASSANA

El comú de la Massana ha adjudicat el concurs per l’obra de l’eixample d’un tram de la carretera secundària CS321  per un import de 534.057,50 euros  i un
termini d'execució de 18 setmanes. L'objectiu és millorar la seguretat dels vianants ja que s'ha constatat que hi ha molta gent que va a peu de la Massana a Sispony i que hi ha zones sense voreres.  Les obres permetran que hi hagi sistemes de drenatge urbà.

El projecte s'efectuarà en dues fases i “serà molt significatiu perquè és un bon exemple de com volem projectar la Massana del futur”, ha afirmat la cònsol major, Olga Molné, que assegura que “volem una Massana sostenible, saludable, segura i pensada perquè els ciutadans se sentin a gust als espais públics; per això, tenim el repte de millorar la qualitat del nostre paisatge urbà”. Com ha explicat la cònsol menor i presidenta de la comissió de Via Pública, Eva Sansa, “es tracta d’un projecte global en el qual hem treballat des de diversos punts de vista amb la intenció de millorar la convivència entre els usuaris de la via”. Això passa per guanyar en seguretat vial, construint voreres als dos costats, de tres metres i un metre i mig respectivament, a més de limitar la velocitat a 30 km.

La globalitat de l’obra s’ha concebut per millorar la qualitat de l’aire i reduir l’emissió de gasos. La principal novetat és la introducció d’un sistema de drenatge urbà o jardí de pluja, pioner al país, que a més d’embellir la zona també contribueix a reduir les substàncies contaminants del vial, ja que filtra les aigües de forma natural mitjançant les arrels de les plantes i arbres.

Es tracta d’espècies triades especialment per la seva resistència a la contaminació i que suporten un elevat estrès hídric. També s’han aplicat criteris de sostenibilitat en l’enllumenat, amb un sistema eficient, amb certificat “dark light” que no contamina a nivell lumínic. El projecte també introdueix zones de convivència pensades perquè el vianant pugui gaudir de la passejada i de l’entorn urbà. “La nostra proposta està centrada en aplicar mesures factibles, fàcils d’executar i amb inversions poc elevades, però que en canvi tenen una alta eficàcia, ja que ens permeten millorar la qualitat de l’aire i la connectivitat entre espais perquè la gent es desplaci a peu. Per tant, també estem millorant els hàbits de salut i potenciant la sociabilització”, assegura Sansa. La segona fase es portarà a terme durant el pròxim exercici.

Durant la sessió de consell d'aquest divendres s'ha aprovat la modificació dels articles 69, 89, 96, 98, 109, 115, 118, 128 i 138 de les normes urbanístiques del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la parròquia. Tanmateix, i d’acord amb l’art. 106 de la LGOTU el comú procedeix a enviar la proposta de modificació al Govern, per tal d’obtenir l’informe favorable de la Comissió Tècnica d’Urbanisme així com l’aprovació de Govern.

Un cop obtinguda expressament o tàcitament l’aprovació del Govern, en els termes de l’article 99 de la LGOTU, el comú l’aprovarà definitivament i el publicarà al BOPA. També s'ha aprovat la compra de material de gravació específic per la formació dels agents de circulació.

 

 

.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.