El comú lauredià aplicarà el 95% de les propostes del procés participatiu del parc de Camp de Perot

La construcció començarà a finals del mes de juny i els ciutadans han volgut que la protagonista sigui la natura, fet que ha provocat la sorpresa de la corporació

Comentaris

Majoral observa el croquis del nou parc del Camp de Perot.
Majoral observa el croquis del nou parc del Camp de Perot. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha presentat aquest dimecres els resultats del procés participatiu per construir un parc infantil al Camp de Perot. Hi han participat 63 persones (38 dones i 25 homes) que han expressat més de 500 propostes i preferències. N’han sortit tres grans idees de consens, un element de discrepància i set propostes per aportar un caràcter diferencial a la nova instal·lació. El pressupost de l'obra serà d'uns 150.000 euros.

Des del mes de desembre passat s’han desenvolupat les quatre primeres fases gràcies a les quals s’ha obtingut un model de parc planificat i dissenyat per les ciutadanes i els ciutadans que completarà la nova oferta amb l'espai de repòs del nou vial i el de les Arades.

Les tres idees que han generat consens entre els participants al procés participatiu han estat: un parc on la natura sigui protagonista amb un espai verd ampli, orientat al sol, zones d’ombra, materials naturals o reciclats, aigua, sorra i gespa; un parc net i segur amb neteja diària, manteniment regular, lavabos, papereres, accés tancat a les nits, així com espais separats per activitats i franges d’edat;  un parc per a tothom: accessible, amb un 'food truck', amb un espai per a nadons de psicomotricitat i descoberta sensorial, amb instal·lacions diferents per a diferents franges d’edat i amb una tirolina, llits elàstics i tobogans, un gimnàs obert per a la gent gran i un espai per a la pràctica esportiva Les dues idees que han generat discrepància han estat l’accés dels gossos al parc infantil i la connectivitat wifi.

Majoral ha mostrat la seva sorpresa per l'opinió majoritària sobre que el parc on la natura sigui la protagonista "perquè la tenim al costat". A més cal recordar que hi ha altres parcs a la parròquia en plena natura com són el deTerra Bogada o el del Prat del Senzill. El cònsol ha destacat que de totes les propostes "el comú en farà realitat el 95%".

També ha afegit que, "a banda de tenir un parc consensuat per la ciutadania, aquesta procés ens ha ensenyat que els processos participatius són bons i funcionen. Per això, el comú en farà més, per exemple per l'embelliment de la parròquia". En relació als punts de discrepància s'ha decidit que els gossos no podran entrar al parc i que hi haurà connexió wifi. Tampoc ha pogut prosperar la proposta del 'food truck' perquè el terreny no té accés rodat. El forn de calç de cal Terrissaire s'incorporarà al parc, just a l'entrada.

 

Un cop seleccionada la proposta guanyadora i presentats els resultats finals del procés, tant als participants al procés com a la ciutadania, només resten les dues darreres fases, la cinquena i la sisena. Són la implementació i construcció del parc que començarà a finals de juny o principi de juliol i que s’allargarà un mes, i l’avaluació, validació del projectes i enquesta 'online' als participants que es farà posteriorment.  

Comentaris

Trending