El comú d’Escaldes vol impulsar via concessió un projecte de pisos socials

La corporació aposta perquè una promotora privada es faci càrrec de la construcció i la gestió d’un edifici a un terreny ja públic de l’avinguda del Pessebre que tindria una cinquantena d’habitatges amb un lloguer reduït

La parcel·la on es vol construir l'edifici.
La parcel·la on es vol construir l'edifici.

El comú d’Escaldes-Engordany vol pitjar l’accelerador amb un projecte que hauria de permetre disposar d’una cinquantena de pisos a preu reduït. La intenció és aprofitar una parcel·la que la corporació fa temps que té disponible a l’avinguda del Pessebre. Es vol que sigui una promotora privada que es faci càrrec de la construcció de l’immoble i de la posterior gestió dels lloguers. Si res es torça, les obres podrien començar l’any vinent.

De foment, la majoria ha posat fil a l’agulla per preparar el concurs que ha de servir per buscar l’arquitecte que es faci càrrec del disseny del futur edifici. De fet, la intenció és engegar-lo abans que acabi l’any. A partir del projecte, es podrà acabar de definir els detalls del futur immoble.

La intenció del comú és llançar el concurs per trobar l’arquitecte que faci el projecte abans de finals d’any i que ja el 2022 es puguin iniciar les obres

“Tenim la parcel·la. Sabem més o menys el que volem i ho hem d’acabar de plasmar”, ha comentat a Altaveu la cònsol major escaldenca, Rosa Gili. En aquest sentit, es té la ferma voluntat que el projecte “camini ràpidament”, tot posant en relleu que la necessitat d’habitatge de lloguer a la parròquia és urgent.

L’edifici anirà a un terreny de propietat comunal des de fa anys, actualment ocupat per un petit aparcament de zona blava. Es creu que l’espai pot donar per a una cinquantena de pisos. Tot dependrà, també, del projecte definitiu i de decisions com ara quantes habitacions han de tenir. A la vegada, s’analitzarà la parcel·la per veure la possibilitat de fer un pàrquing soterrani que pugui donar servei pels residents i, també, amb algunes places de rotació.  

Gili explica que, per ara, la intenció no és que el comú hagi de fer-se càrrec del cost de les obres. Es valora la possibilitat de tirar endavant el projecte via una concessió. Es buscaria una promotora que estigués disposada a afrontar la construcció i la posterior gestió dels immobles. “Hem de veure que a ells els interessi i a nosaltres també”, apunta la mandatària escaldenca, que deixa clar que “necessitem que es garanteixi que el preu no sigui molt elevat perquè, en cas contrari, no tindria sentit”.

Un cop es tingui el projecte per part de l’arquitecte, es podrà acabar de concretar molts altres detalls. Es preveu que, al llarg de l’any vinent, es pugui impulsar el concurs per fer la concessió i que abans que acabi l’any ja es puguin iniciar les obres. “És a mitjà termini”, admet Gili. Per tant, es té clar que seria complicat que estigués enllestit abans del final del mandat.

Comentaris (4)

Trending