El comú d'Escaldes posarà en marxa uns xecs de guarda d'infants a domicili

Les dues escoles bressol obriran el 2 de juny amb una previsió d'acollida de 28 infants

Comentaris

Magda Mata i Rosa Gili durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Magda Mata i Rosa Gili durant la roda de premsa d'aquest dijous. Altaveu

El comú d'Escaldes-Engordany posarà en marxa uns xecs de guarda d'infants dirigits a famílies amb infants menors d'un any i es pot aplicar a altres franges d'edat en casos concrets en què els serveis existents no ofereixin resposta a les necessitats específiques de la família.L'objectiu és oferir un model de guarda més individualitzat i es dirigeix a aquells domicilis que estan actualment amb el recurs guardes d'infants a casa. Els xecs serien per hora i s'ha calculat el preu a 12 euros.  La consellera d'Infància, Magda Mata considera que és un bon recurs.

 

Seran els pares qui escullin aquesta persona que caldrà que tingui contracte de treball i que estigui declarada i asegurada. No podrà fer tasques de neteja. Des del comú se'ls oferirà formació sobre socors als infants i sobre gestos per prevenir la Covid-19. Tot i això, les famílies no es podran acollir a aquesta ajuda fins que no s’aprovi el pressupost. La cònsol major, Rosa Gili espera que pugui ser durant el mes de juny.

D'altra banda, les escoles bressol obriran el 2 de juny. Aquesta data no s'ha escollit de manera aleatòria perquè, des de la corporació s'ha contactat amb les famílies i la majoria ja tenien solucionada la guarda d'infants fins a finals d'aquest mes. La previsió d'acollida és de 28 infants entre les dues escoles i dues educadores per aula. A partir de dilluns es trucarà a totes les famílies amb infants menors d'un any per saber quins horaris necessiten. "Volem que sigui un servei a la carta. Si veiem que hi ha més demanda que oferta haurem de seleccionar famílies que treballen o monoparentals i aquelles amb nens que requereixin una atenció especial", ha dit Mata. Al mateix temps, s'enregistraran uns vídeos de  les educadores amb els equips de protecció perquè els nens es familiaritzin amb aquesta nova realitat. Els dies 28 i 29 les educadores seguiran una formació sobre la Covid-19.

Els espais de les dues escoles bressol s'estan adequant i desinfectant, i s'està preparant un petit reglament als pares amb les mesures d'higiene i les normes de funcionament que s'establiran.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending