El comú d’Escaldes, inclinat a impulsar directament els pisos socials

La cònsol considera que la corporació se’n pot fer càrrec, que es tancarà aviat i que el fet de canviar el mètode inicial no modificarà econòmicament el projecte

Imatge de com serà el futur edifici de pisos.
Imatge de com serà el futur edifici de pisos.

El projecte dels pisos socials a l’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany es va plantejar com una concessió de forma inicial. Malgrat això, diferents aspectes van posar en dubte aquest mètode i des del comú es va plantejar l’opció d’impulsar-ho directament, i sembla que aquesta és l’opció que ha acabat sent la definitiva. La cònsol major, Rosa Gili, ha assenyalat que la corporació se’n pot fer càrrec i que s’espera que tot es pugui tancar aviat. D’altra banda, la mesura presa pel Govern pel que fa a la construcció no canviaria la proposta inicial per a l’edifici.

La situació general i el càrrec de temes que ha tingut el comú d’Escaldes ha anat endarrerint el projecte de pisos socials al Pessebre. Gili ha assenyalat que “ho continuem volent”, però que “la llei que va aprovar el Consell General ens dóna molta feina, l’energia, hem de gestionar moltes coses i fem el millor que podem”. Amb tot, la intenció de continuar amb el projecte hi és i, de fet, sembla que s’inclina a un finançament per part de la corporació. “Ho hem de parlar amb l’oposició i aviat ho acabarem de tancar, sabem que ho podem pagar”, ha afirmat Gili, “hi ha molts números perquè ho financem”.

Representació de com serà el futur edifici.

Relacionat

El cost d’altres obres clau determinarà si Escaldes impulsa directament els pisos socials a Pessebre

La construcció, per tant, acabaria ajornant-se fins al 2023 o el 2024. Per poder dur endavant el projecte, ha explicat Gili, calen uns 14 mesos aproximadament. Però, abans s’han d’adjudicar les obres. Aquest canvi de mètode, i que sigui el comú qui se’n faci càrrec, la cònsol ha assegurat que no afectarà, “es va elaborar independentment d’aquesta qüestió, el preu ja sabíem quin seria i això es mantindrà”. Per tant, a nivell econòmic, tampoc s’hauria de veure incrementat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending