El comú d’Escaldes-Engordany guardona el talent propi al concurs Caldes

‘(Es)Sent’, ‘Play Caldes’ i ‘L’aigua i la forma’ són els noms dels tres grans guanyadors de la selecció de projectes participants

Tots els guanyadors dels tres components del concurs Caldes.
Tots els guanyadors dels tres components del concurs Caldes. Pilar Candel

El comú d’Escaldes-Engordany ha fet entrega dels premis del concurs Caldes. Dividit en tres categories, els primers premis de cadascuna d’elles han sigut els projectes ‘Play Caldes,’ de Laura Navarro i Jaume Tomás, i ‘Caldes Market’, d’Arnau Colominas i Lara de Miguel i ‘L’aigua i la forma’, de Javier Balmasseda.

Aquest concurs, tal com ha indicat la cònsol major del comú d’Escaldes, Rosa Gili, ha estat dividit en tres components, que han tingut tres guanyadors cadascun d’ells. D’aquesta manera, “s’ha volgut posar en pràctica el talent del país, potenciar el coneixement propi i la implicació de tots”, ha explicat Gili. El primer d’ells és ‘L’habilitació d’espais per al gaudi del component d’aigua termal’, el segon és ‘Activitats per dinamitzar la vida’ i, per últim ‘Iniciatives comercials i creatives’.

La primera categoria, ‘L’habilitació d’espais per al gaudi del component d’aigua termal’, té com a principal objectiu reviure aquesta zona però, sobretot, posar en relleu el component hídric. “Som els únics que podem dir que tenim aigua calenta natural”, ha indicat la cònsol. Els guanyadors han estat, en primer lloc, ‘L’aigua i la forma’, de Javier Balmasseda; en segon lloc, ‘Matriude, de Llorenç Roviras i, en tercer lloc, ‘Hidro 70’, de Sebastià Vidal.

“Escaldes és una parròquia amb molta història i molt d’interès patrimonial”

El segon component ‘Activitats per dinamitzar la vida’, s’ha centrat en la vessant més cultural d’Escaldes. Gili ha assegurat que es tracta d’una parròquia amb molta història i que caldria convertir-la en un referent patrimonial. Els guanyadors han sigut ‘Play Caldes’, de Laura Navarro i Jaume Tomás, en segon llocs, [Es]Sent, de Naiara Galdós i, en tercer lloc, ‘Roc i la nimfa’, de Jennifer Ferrer.

Per últim, el tercer component, ‘Iniciatives comercials i creatives’, ha versat al voltant de la vida econòmica de la parròquia. El que s’ha buscat en aquest cas, segons ha afirmat Gili, ha sigut descobrir el potencial per als negocis amb encant que té Escaldes. Els premiats en aquesta categoria han estat, en primer lloc, ‘Caldes Market’, d’Arnau Colominas i Lara de Miguel, en segon lloc, i repetint guardó, [Es]Sent, de Naiara Galdós i, en tercer lloc, amb un altre premi, ‘Play Caldes’, de Laura Navarro i Jaume Tomás.

“Creiem que aquesta zona d’Escaldes té molt de potencial gastronòmic, cultural i comercial”

El projecte ‘Caldes Market’, guanyador de la tercera categoria del concurs, ve de la mà d’Arnau Colominas i Lara de Miguel. Acabats d’arribar a la parròquia i presentant-se en l’últim moment, consideraven de vital importància participar en la posada en relleu d’Escaldes. “La nostra proposta aglutina diferents vessants: una gastronòmica, una comercial i una més cultural. Creiem que en aquesta zona aquests tres components poden tenir molta presència en el futur”, ha assenyalat Colominas.  

Rosa Gili, ha destacat la qualitat de gairebé tots els projectes presentats. “No descartem que es pugui recuperar algun d’ells i portar-lo endavant en un futur, ha assegurat Gili. Tot i això, ser-ne guanyador d’un dels guardons no assegura que el projecte es faci. Tal com ha indicat la cònsol, ara s’entrarà en una segona fase de valoració de les propostes i d’estudi de viabilitat per veure si realment són factibles. “Esperem que en uns mesos puguem anar veient ja algunes coses fetes realitat o, almenys, començades”, ha afegit la cònsol.

Etiquetes

Comentaris

Trending