El comú d’Encamp ha de pagar 225.000 euros més per la nova llar d’infants al Pas

El sobrecost es deu a treballs que no s’havien previst inicialment, com ara millores per adaptar els calderes a la nova normativa, i ha generat malestar a la minoria socialdemòcrata

El conseller Enric Riba, durant la seva intervenció criticant el pagament extra per la llar d'infants del Pas.
El conseller Enric Riba, durant la seva intervenció criticant el pagament extra per la llar d'infants del Pas. G. P.

El comú d’Encamp haurà de pagar prop de 225.000 euros més per la nova escola bressol del Pas de la Casa. El ple de la corporació ha aprovat tant l’abonament d’aquesta quantitat com la transferència pressupostària necessària per fer-hi front. El sobrecost es deu a la realització d’actuacions que no estaven inicialment previstes, com ara els canvis a la caldera de les dependències. Des de la minoria socialdemòcrata s’ha optat per l’abstenció, ja que es considera que és fruit “de mala planificació, previsió o execució”.

Fa temps que l’escola bressol de la localitat fronterera està en funcionament. Ara, però, tocava tancar definitivament el pagament d’una de les inversions més importants del comú en els darrers anys. En total, cal recordar, les dues fases han costat 3,6 i 2,4 milions d’euros respectivament. Per tant, un total de sis. Ara, s’ha de sumar una quantitat de 225.000 euros no prevista inicialment.

En concret, 207.000 euros més l’IGI, uns 9.000, s’hauran d’abonar a l’adjudicatària, ja que es van portar a terme treballs que no estaven inicialment previstos. Segons ha explicat la cònsol major, Laura Mas, entre ells hi havia l’adequació de les calderes del centre a les noves normatives. A banda, 4.500 euros més s’han de pagar a la direcció d’obra.

La visita a les obres de l'escola bressol al Pas de la Casa

Relacionat

La nova escola bressol del Pas de la Casa obrirà a l’octubre

Aquesta partida ha estat validada per la majoria comunal i, també, per la minoria d’Agrupament Encampadà. En canvi, des del grup socialdemòcrata s’ha preferit abstenir-se, ja que no es veu clar aquest sobrecost, com ha expressat el conseller Enric Riba. Per la seva banda, el seu company David Rios ha apuntat que “no és forma de fer amb una obra que tant esforç ens ha costat als encampadans”, tot lamentant que “hi ha hagut una mala previsió, planificació o improvisació”.

Per als socialdemòcrates no es tracta pas d’una “inversió gens menor” per a un edifici que “vam inaugurar fa tot just un any i quatre mesos”. Riba ha assegurat que “hi ha una part que es deu a pressupostos que es van revisar a la baixa i, després, s’han adonat que calia fer coses noves”.

La valoració és ben diferent de l’expressada per la majoria. “És una obra de 6 milions i el pagament tot just arriba a 225.000 euros. Poques obres tenen només aquesta desviació al final”, ha indicat el cònsol menor, Jean-Michel Rascagenes. De fet, el mandatari s’ha mostrat sorprès pel fet que “en comissió tots els consellers van votar-hi a favor”. En canvi, ara, des del PS s’han abstingut. “Potser la diferència és que alguns fan política i altres fem gestió”, ha comentat mentre que Mas ha deixat clar que “estem satisfets; és una xifra amb uns paràmetres força raonables”.

Per la seva banda, Esther Vidal, d’Agrupament Encampadà, ha explicat que “nosaltres donem per bo l’informe tècnic”, en el qual hi ha “tot un justificatiu”. La formació entén que “hi havia noves peticions com ara el terra de les dependències” que fan necessària aquesta despesa extra.

ESTALVI ENERGÈTIC JA DEL 30%

En la roda de premsa posterior al comú, la cònsol major ha volgut revelar una dada que, al seu entendre és significativa. El comú va fer l’octubre un consum elèctric inferior en un 30% al registrat al mateix mes del 2021. Es tracta d’un avenç important en la voluntat d’estalvi energètic que s’atribueix especialment a la reducció d’enllumenat públic i a les actuacions a determinades instal·lacions com ara els aparcaments.

WhatsApp Image 2022 11 24 at 18.17.00
El cartell que felicita els treballadors per l'estalvi del 30%.

La sessió també ha aprovat la nova ordinació sobre l’administració electrònica. Es tracta, ha apuntat Mas, “d’un pas més per atansar-nos al ciutadà i facilitar-li tota la tramitació telemàtica”. El text regular, entre altres aspectes, la protecció de dades i el fet de garantir l’accessibilitat a les persones amb diversitat funcional i els padrins. La cònsol ha avançat que, a inicis del 2023, es llançarà un nou portal web de la corporació.

Comentaris (2)

Trending