El comú d’Encamp destinarà 450.000 euros al nou aparcament entre el carrer de la Vena i la CG-2

A la instal·lació, que tindrà 84 places, es podrà accedir des de totes dues vies i també es farà una zona de jocs infantils i es preveu que podria estar finalitzada a mitjans l’any vinent

Els terrenys on es farà l'aparcament.
Els terrenys on es farà l'aparcament.

El comú d’Encamp ha licitat la construcció d’un nou aparcament horitzontal que se situarà entre el carrer de la Vena i la desviació de la carretera general 2, als terrenys coneguts com a Prat de Casa i Prat de Pallarés. La instal·lació disposarà de 84 places d’estacionament i, a banda, una zona verda i un parc de jocs infantils. Es preveu que les obres, amb un pressupost inicial de 450.000 euros, estiguin enllestides a mitjans de l’any vinent.

El projecte, de fet, va amb retard. La idea inicial del comú era impulsar la construcció aquest any, però tot ha quedat endarrerit per culpa de l’esclat de la crisi del coronavirus. Ara s’ha licitat el concurs per poder encarregar les obres abans de finals d’any, aprofitant així la partida pressupostària que estava ja prevista, de 450.000 euros. Un cop comencin, es preveu que estiguin enllestides en uns sis mesos. Per tant, si no hi ha cap nou entrebanc, el nou aparcament estarà disponible l’estiu vinent.

La instal·lació se situarà en uns terrenys llogats pel comú situats entre l’avinguda Joan Martí i l’actual general 2. El pla és que s’hi pugui accedir tant per dalt, per la desviació, com per baix, a través del carrer de la Vena i d’un camí comunal que puja cap a Engolasters. A banda, s’aprofitarà per adequar una zona enjardinada i construir un petit parc infantil i un pipi-can. En total, s’actuarà sobre uns 3.000 metres quadrats de superfície.

Pel que fa als accessos, els cotxes hi podran entrar per dos punts. El primer, el de la mateixa general 2. El segon, a través del carrer de la Vena. En aquest cas, en ser un camí comunal estret es regularà amb semàfors per evitar que mai i es trobin de front dos cotxes. Els vianants també disposaran de dues formes d’entrar. Una, des del mateix carrer de la Vena. De fet, s’aprofitarà les obres per refer tota la vorera que puja des de l’avinguda. L’altre, des de la mateixa Joan Martí, amb unes escales.

En total, està previst que el nou aparcament, de barrera, disposi de 84 places d’estacionament. D’aquesta forma es vol donar servei a una zona del poble on hi ha poc espai per deixar el cotxe.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.