El comú creu que limitar a 30 quilòmetres l’hora la velocitat a Francesc Cairat pot ser una solució

La corporació laurediana ha traslladat tant a la taula nacional de Mobilitat com al ministeri d’Interior el neguit de la ciutadania que se centra especialment en dos punts concrets de l’avinguda

Un dels punts conflictius, just davant de les noves oficines de Naturlandia.
Un dels punts conflictius, just davant de les noves oficines de Naturlandia. Toni Solanelles

El comú de Sant Julià de Lòria considera que limitar a un màxim de trenta quilòmetres l’hora la velocitat a la qual puguin circular els vehicles en certs trams de l’avinguda Francesc Cairat de la parròquia pot ser una de les solucions per evitar els ensurts que tot sovint alguns cotxes protagonitzen en el cèntric vial. En tot cas, la corporació laurediana ha traslladat el neguit ciutadà tant a la taula nacional de Mobilitat com al ministeri d’Interior, que són els organismes als quals els correspon adoptar les decisions escaients.

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, ha recordat que les queixes que han renascut ara no són pas noves. Que ja en van recollir durant la campanya electoral prèvia als comunals del desembre del 2019 i que van tornar a sortir durant una reunió de poble celebrada just abans del confinament. Certament, durant el temps de reclusió el problema havia desaparegut i ara, més encara amb l’arribada del bon temps i que hi ha molts ciutadans que són més sovint al carrer, la situació s’accentua.

Punt conflictiu a la zona de l'avinguda Francesc Cairat.

Relacionat

Veïns de l’avinguda Francesc Cairat de Sant Julià es queixen de la velocitat dels cotxes

Hi ha especialment dos punts, amb més habitatges i, per tant, més ciutadans, on hi ha especialment neguit. Just davant les noves oficines de Naturlandia, on hi ha un semàfor i un pas de vianants que molt sovint els vehicles no respecten perquè molts conductors agafen una velocitat anormalment elevada tot sortint del túnel de la Tàpia, i també a l’altura de l’establiment Jorma. Majoral ha explicat que arran de la reunió de poble que es va celebrar abans de l’esclat de la crisi sanitària ja es va traslladar la problemàtica a la taula de Mobilitat.

Més recentment, també el servei de circulació hauria realitzat un informe per tal d’elevar-lo al ministeri d’Interior. Els veïns demanen mesures, ja sigui a partir d’un radar o de la col·locació de bandes sonores (o passos de vianants alçats) a la via per tal d’aconseguir atenuar la velocitat dels vehicles i evitar ensurts que ja han causat algun accident que sortosament per ara no han presentat una gravetat excessivament important.

Comentaris (7)

Trending