Veïns de l’avinguda Francesc Cairat de Sant Julià es queixen de la velocitat dels cotxes

Demanen al comú que insti Mobilitat a adoptar mesures per evitar que els vehicles, sobretot quan surten del túnel de la Tàpia, no es posin a córrer de manera desmesurada

Punt conflictiu a la zona de l'avinguda Francesc Cairat.
Punt conflictiu a la zona de l'avinguda Francesc Cairat. Toni Solanelles

Veïns de l’avinguda Francesc Cairat de Sant Julià, a l’altura de les noves oficines que hi ha de Naturlandia, a la confluència també amb la plaça Laurèdia, es queixen de la velocitat amb que circulen els vehicles a la zona, fent cas omís tot sovint al semàfor que hi ha i que acompanya un pas de vianants força concorregut. Els veïns insten el comú a mobilitzar-se perquè l’autoritat competent adopti les mesures que escaigui per aconseguir una atenuació de la velocitat dels cotxes.

Els veïns asseguren que especialment quan els vehicles surten del túnel de la Tàpia, agafen unes velocitats que en molts casos són desorbitades, sense ni parar-se a pensar que just al revolt que torna a situar la circulació en ple nucli urbà hi ha un semàfor i el pas per on molts vianants creuen. Recorden que hores d’ara ja hi ha hagut algun ensurt i esperen que no s’hagi de lamentar una desgràcia major.

Afirmen que han posat la situació en coneixement de diversos responsables comunals. Ho han fet de manera informal, de paraula, però si cal tramitaran una sol·licitud o promouran una instància. Entenen que és el comú qui ha de traslladar el neguit al departament governamental corresponent, suposadament i especialment, a Mobilitat. Consideren que s’hauria de posar algun altre radar a la sortida del túnel o algun tipus de banda sonora per aconseguir un efecte que faci dissuadir els vehicles de la voluntat d’agafar velocitats manifestament superiors a les permeses.

“Hi ha molts dies, i a qualsevol hora, que sembla que hi ha qui vol fer una cursa de cotxes en aquest tram”, manifesten els veïns, que recorden que ja hi ha hagut algun accident amb vianants implicats i que no voldrien haver de lamentar situacions pitjors. De moment, expliquen, no han obtingut la resposta que pretendrien.

Comentaris (8)

Trending