El comú de Canillo tanca el 2020 amb un superàvit de 6,9 milions d'euros

Els ingressos han estat de 16.629.081 milions i les despeses de 9.674.927 en un any marcat per la pandèmia

Comentaris

Edifici del comú de Canillo.
Edifici del comú de Canillo. COMÚ CANILLO

El comú de Canillo ha tancat l'exercici 2020 amb un superàvit de 6,9  milions d'euros, sense els romanents. Els ingressos han estat de 16.629.081 amb unes despeses de 9.674.927 milions. La consellera de Finances, Begoña Rubio ha subratllat que el 44 % dels ingresos prové de les transferències de Govern. Ha recordat que l'activitat entre els mesos de març i juny d'aquell any va ser nul·la. Ha qualificat la situació econòmica de la corporació com "òptima".

La consellera ha recordat que el pressupost del 2020 ja es va adaptar a la situació de crisi. Ha destacat que el deute és només del 81% quan el sostre màxim autoritzat és del 200%. La quantitat és de 1.900.000 euros, tenint en compte el deute d'Ensisa. Una part important dels ingressos es deu a les llicències de construcció. Dolors Cabot, consellera de l'oposició ha criticat l'alt volum dels romanents que supera els 7 milions d'euros i els ingressos que depenen de la construcció. "Hem de buscar altres ingressos per no dependre de la construcció i de les transferències de Govern. Hauríem de diversificar una mica més".

En un any marcat per la pandèmia i les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària, el comú ha treballat per oferir el millor servei al ciutadà i iniciar la major part dels projectes previstos en el pressupost del 2020. Entre les millores que es van efectuar l’any passat hi ha les obres a la façana de l’edifici del telecabina, les millores de carrers a Ransol, El Tarter i Soldeu, les proteccions de la passarel·la tibetana, el sistema de renovació d’aire a l’edifici comunal, la restauració del mur d’escalada, la neteja de boscos i camins, la incorporació de noves càmeres de seguretat, la digitalització d’arxius comunals, la cardioprotecció de la parròquia, l’adquisició de vehicles per al Departament d’Obres i Serveis, el reforç de l’enllumenat públic, la xarxa d’aigua de consum, els punts de recollida selectiva i noves parades de bus, entre d’altres.

Durant la sessió s'ha aprovat el nomenament d'Andrea Cayetana Solano com a interventora interina amb set vots a favor i les dues abstencions de l'oposició. Substitueix temporalment en el càrrec l'interventor, Josep Maria Francino, que està de baixa. El conseller de la minoria, Albert Torres ha demanat que es fixés el temps de durada del càrrec i que la interinitat no pot durar massa. Francesc Camp ha contestat que tot està en funció del restabliment de l'interventor. Ha assegurat que "és un càrrec fonamental per al comú i més en aquests temps", ha dit el cònsol major.

El comú ha aprovat també la declaració institucional per donar suport a la candidatura als Campionats del Món FIS d’Esquí Alpí Andorra 2027. "Cal que el comú doni suport perquè és una pràctica habitual i així ens ho han fet sabetr des d'Ensisa", ha detallat Camp.  Des de l'oposició, Dolors Cabot ha indicat que "s'han de posar tots els mitjans per aconseguir l'objectiu". Camp ha encoratjat tots els ciutadans d'Andorra a donar suport a la candidatura "perquè és un projecte de país". La declaració s'ha aprovat per assentiment.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending