El comú avisa que no pot assumir indefinidament el reallotjament dels veïns dels blocs esquerdats

El cònsol major remarca que la situació de provisionalitat “no es pot allargar més” perquè “no es bo per les finances comunals però tampoc per la seguretat de les famílies” i demana que totes les parts es posin d’acord per trobar una alternativa

La façana de l'edifici afectat per les esquerdes.
La façana de l'edifici afectat per les esquerdes.

El comú d’Andorra la Vella no pagarà indefinidament el reallotjament de les famílies dels blocs afectats per les esquerdes de l’avinguda Santa Coloma. “Això ja podem dir que no ho farem”, ha assegurat el cònsol major, Sergi González, que ha demanat a tots els actors implicats que es pugui arribar a un acord per trobar una sortida a la situació de provisionalitat que es viu actualment perquè “no es pot allargar més”.

La corporació de la capital destina actualment 30.000 euros mensuals a cobrir les despeses de reallotjament dels veïns dels blocs amb esquerdes de l’avinguda Santa Coloma i de cara al pressupost del 2024 s’ha mantingut una partida per seguir fent front a aquesta situació. Però no és una partida de cobreixi tot l’any. Ho ha detallat el cònsol major, Sergi González, en una entrevista amb l’Altaveu, en la qual reconeix que la situació “no es pot allargar més. Per les finances del comú no és bo, però tampoc per la seguretat de les famílies”. Per això “hem de pensar en elles i hem de començar a veure quines decisions prenem”. Ara bé, també ha deixat clar que de moment no s’ha posat una data límit als pagaments, és a dir, que ningú ha de patir per quedar desatès. “Les famílies estan superagraïdes al comú, però també són conscients que la situació no es pot allargar més”, explica.

De moment no s’ha posat una data límit als pagaments, és a dir, que ningú ha de patir per quedar desatès

“Crec que ningú ens pot tirar en cara, ni en l’anterior mandat ni ara, que no hem estat al costat de la ciutadania. Hem estat dialogant, no hem tancat la porta a ningú, però ens toca, a tots, plantejar que aquesta situació s’ha d’acabar, s’han de repartir les corresponents responsabilitat i buscar una solució”, manifesta. De fet, González ha detallat que tot just la setmana passada es va acabar de tancar l’informe sobre les causes i responsabilitats i per això demana fer una reflexió. “El comú és qui ha posat més diners i més múscul i el que fes falta”, ha explicat, afegint que properament hi ha d’haver una trobada entre totes les parts que serà “important per veure quin camí s’agafa. Ja ens toca”. Fins i tot, apunta, és un tema que creu que s’hauria de tractar amb la ministra d’Habitatge.

El cònsol assegura que actualment desconeix quin és el percentatge de responsabilitat que li toca a cadascú i que estan en el procés final perquè totes les parts es posin d’acord. Sobre la possibilitat que el tema acabi a la Batllia, no ho descarta i reconeix que “trigarem més temps, però hem de pensar què fer amb les famílies”.

Cal tenir present que l’anterior corporació havia previst que de cara a aquest mes de febrer o al març els propietaris dels edificis afectats ja haurien fet les reformes estructurals necessàries per assegurar els immobles i així que les famílies poguessin tornar a casa seva. Però de moment no ha estat així. Segons González, recentment s’han entrat dues propostes al comú per fer aquestes reformes i per tant, confia que tot plegat es pugui desencallar més aviat que tard.

Comentaris (17)

Trending