El comú atribueix la manca de neteja al passeig del riu per no fer mal bé el camí

S’explica que els mètodes habituals per desgelar la via, com ara tirar sal, representen un elevat risc de generar desperfectes al tartan i, per això, s’ha optat per esperar que es desfaci de forma natural

Restes de gel ara fa uns dies al passeig del riu.
Restes de gel ara fa uns dies al passeig del riu.

La superfície del passeig del riu entre Andorra la Vella i Santa Coloma no permet que s’apliqui cap de les fórmules habituals per treure la neu caiguda. És per aquest motiu que el comú no ha actuat a la zona, que ha mantingut força gel després de les precipitacions d’ara fa un parell de setmanes, fet que ha generat queixes d’alguns usuaris habituals del recorregut. S’entén que s’acabaria fent mal bé i per tant, seria pitjor el remei que la malaltia.

El que queda clar és que les precipitacions d’ara fa dues setmanes van deixar el camí per a vianants força intransitable. Primer, amb neu; després, ja transformada en gel per les baixes temperatures. Resultat? Molts trams del passeig eren intransitables.

L’enuig dels usuaris, però, arribava pel fet que, passaven els dies, i no es feia cap actuació per netejar la via. Per tant, aquesta continuava glaçada, amb el perill que suposava per als vianants que la volien fer servir.

Des del comú, però, s’ha explicat el motiu pel qual no han pogut actuar. Els mètodes habituals per desgelar les vies no es poden fer servir al passeig, que té una superfície de tartan. Així, tirar sal per evitar el gel acabaria fent-la mal bé. Per això, s’ha optat per no fer cap actuació, tot esperant que, ni que sigui a poc a poc. De fet, la pujada de temperatures de dimarts ha permès desglaçar totalment la via.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending