El comú assegura que els treballs d’urbanització que van talar una alzina tenien tots els permisos

Des de la corporació s’afirma que el projecte ha rebut “tots els informes favorables dels departaments de Govern”, inclòs, per tant, el de Medi Ambient

Restes de l'arbre i altra vegetació.
Restes de l'arbre i altra vegetació.

El comú d’Andorra la Vella ha assegurat que els treballs que es realitzen a una parcel·la del carrer Gil Torres i que han suposat la tala d’una alzina de més de cent anys de vida tenien tots els permisos en regla i les autoritzacions corresponents, tant pel que fa a la corporació parroquial com al Govern. A banda, davant el temor expressat per alguns veïns pel fet que la zona sigui un lloc de risc d’esllavissada, s’ha deixat clar que per poder edificar, la propietat haurà de posar les “proteccions escaients”.

La parcel·la en qüestió es troba a la zona de Ciutat de Valls, per sobre del carrer Gil Torres. A través de les xarxes socials, es va informar des del compte d’Instagram Vegand que en els treballs de desbrossament de la vegetació del terreny havien comportat tirar a terra un arbre de gran valor: una alzina de més de cent anys de vida. L’anunci ha generat un important rebombori a internet, especialment de crítics amb l’acció.

L'alzina, ja talada.

Relacionat

Denuncien la tala d’una alzina centenària a Andorra la Vella

Consultats des del comú, s’ha explicat que la parcel·la s’està urbanitzant seguint les disposicions del pla parcial aprovat per la corporació. Un pla, remarquen, que va ser sotmès a informació pública i que també ha estat validat pel govern. De fet, s’assegura que l’actuació ha rebut “tots els informes favorables dels departaments del Govern”. I això inclouria el de Medi Ambient. Per tant, s’entén que la tala de l’arbre va ser acceptada després de superar “tots els procediments habituals”.

A banda, s’assegura que el projecte urbanístic que es preveu tirar a la zona, on es preveu efectivament edificar, tindrà prou garanties de seguretat. “Caldrà posar les proteccions escaients”, afirmen des de la corporació.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending