Denuncien la tala d’una alzina centenària a Andorra la Vella

L’arbre es trobava a una parcel·la propera al carrer Gil Torres on s’estan fent obres per tirar endavant un projecte urbanístic

L'alzina, ja talada.
L'alzina, ja talada.

Les xarxes socials bullen arran de la denúncia efectuada des del compte d’Instagram Vegand, que ha criticat la tala d’un alzina centenària a Andorra la Vella. L’arbre es trobava en una parcel·la sense urbanitzar a prop de Ciutat de Valls i el fet que s’hagi tirat a terra ha indignat veïns i internautes. A més, s’alerta que l’actuació al terreny pot comportar un risc de seguretat davant la caiguda de rocs i de possibles esllavissades.

L’avís es va publicar via el compte de Vegand Andorra i ràpidament ha saltat a altres xarxes. Per exemple, el president de Velles Cases Andorranes, Claude Benet, ho ha compartit a Facebook i el post ha generat un intens debat.

L’alzina es trobava a un terreny situat prop de l’encreuament entre el carrer Gil Torres i el de Bonavista. A Andorra la Vella. Fa temps que és una parcel·la sense urbanitzar, però alguns veïns han explicat que, recentment, s’ha requalificat i, ara, s’estarien fent treballs per tirar endavant algun projecte urbanístic. En el marc d’aquestes obres, l’arbre, de més de cent anys, s’ha talat i les seves restes han quedat amuntegades al terreny, a l’espera de ser enretirats.

Des de Vegand es denuncia que és una tala “desmesurada” en una “zona que paisatgísticament i ambientalment és molt sensible i perillosa”. I és que, recorden, es tracta d’un terreny afectat per risc de despreniment de rocs i esllavissades i, justament, s’entén que la vegetació que ara s’està traient constituïa una protecció natural. Per això, es demanen “per què cal construir en una zona de perillositat màxima”.

Comentaris (7)

Trending