El comú d'Andorra la Vella tanca el cadastre amb 1.600 edificis i més de 2.000 parcel·les

Han estat cinc anys de treball i la corporació ha hagut de resoldre una seixantena d'al·legacions

Comentaris

Centre d'Andorra la Vella amb diversos edificis en construcció.
Centre d'Andorra la Vella amb diversos edificis en construcció. EDUARD ROS

El consell de comú d'Andorra la Vella ha donat el vistiplau al decret d’aprovació dels polígons cadastrals i de finalització dels treballs de formació del cadastre parroquial, que han permès determinar que la capital disposa d’uns 1.600 edificis, més de 2.000 parcel·les –unes 450 sense edificar- i 61.184 unitats cadastrals (s’hi inclouen pisos, terrenys, places d’aparcaments, etc). Els treballs s'han efectuat durant cinc anys. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

 

El comú ha resolt una seixantena d’al·legacions -44 han estat rebutjades--. que han permès tirar endavant aquest registre cadastral que aporta seguretat jurídica als propietaris de béns a la parròquia, que en podran consultar les característiques en línia a través del certificat digital. En total, la capital compta amb uns 1.600 edificis i 61.184 unitats cadastrals. La llei del 2003 obligava els comuns a tenir fets els cadastres en un termini de 10 anys.

El desembre de l'any passat i durant quatre mesos es va posar el cadastre a informació pública. El decret es publicarà al BOPA passat festes i s'obrirà un termini per a presentar recursos. El comú considera que és una eina fonamental i els notaris estaran obligats a demanar el certificat cadastral en les operacions de compara i venda. El cost dels treballs han estat de 1,2 milions d'euros.

Durant la sessió també s'ha aprovat amb tots els vots a favor el conveni de cessió pública del passatge que els propietaris del casino construiran sobre la coberta de l’edifici i que connectarà amb la plaça del Poble a la zona situada sobre l’aparcament Vinyes. D’aquesta manera, es permetrà la connexió per a vianants entre la part alta de l’avinguda Meritxell i la plaça del Poble a través d’un passatge i unes escales. Els treballs han d'estar acabats entre els mesos de setembre i octubre.

S'ha aprovat el conveni de cessió al Govern del Centre d'Art d'Andorra la Vella

Un altre conveni que s’ha aprovat en la darrera sessió de l'any fa referència a la cessió al Govern del Centre d’art d’Andorra la Vella, que s’està construint al Parc Central i que disposarà d’una superfície de 407 metres quadrats. El ministeri de Cultura i Esports utilitzarà l’espai com a sala permanent d’exposicions. El Govern ja l'ha aprovat i segons la cònsol major, Conxita Marsol es podrà signar ben aviat. "Apostem per aquest espai com un centre de cultura. És un espai privilegiat". El conveni té una durada de sis anys. Aquest punt de l'ordre del dia s'ha aprovat per unanimitat.

El viaducte del Doctor Vilanova.

Relacionat

S’ajorna la rehabilitació del viaducte del carrer doctor Vilanova

Aquest dilluns també s’ha acordat adjudicar el subministrament, la instal·lació, la configuració, la posada en marxa i el manteniment del sistema de control d’estacionament de vehicles a la via pública, que implicarà la modernització dels parquímetres en els propers mesos. S’ha adjudicat a la unió temporal d’empreses Maviparq i EYSA per 494.383 euros. L'objectiu és, en paraules de Marsol, que "hi hagi rotació". S'instal·laran una setantena de nous parquímetres que tindran noves funcions com comprar entrades. El pagament no es podrà fer amb monedes. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

La capital s' adhereix al ‘Pacto para las Alcaldías para el Clima y la Energía - Europa’

Per altra banda, Andorra la Vella s’adherirà per unanimitat al ‘Pacto para las Alcaldías para el Clima y la Energía - Europa’. El comú se suma així al compromís per desenvolupar polítiques respectuoses amb el medi ambient i a la reducció del CO2 que promou la Declaració de París. "Hem de fer costat a aquest tipus d'iniciatives per tenir més qualitat de vida al país", ha dit Marsol i ha avançat que es crearà una comissió de treball. A banda de la capital francesa hi ha altres ciutats importants com Roma i altres d'un tamany similar al d'Andorra la Vella.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending