El comú d’Andorra la Vella enceta oficialment nova etapa amb nous cònsols al capdavant

El cònsol major, el menor i els nous consellers han jurat els càrrecs durant una sessió de consell amb nervis, emocions i alguna nota discordant entre la minoria

La corporació d'Andorra la Vella amb els nous membres.
La corporació d'Andorra la Vella amb els nous membres. Pilar Candel

El comú d’Andorra la Vella ha començat de forma oficial una nova etapa en la qual canvia la cara visible al capdavant de la corporació. Com ja s’havia anunciat quan l’excònsol major, Conxita Marsol, va deixar el càrrec, ha estat David Astrié qui s’ha posat al capdavant de la capital. També han jurat el càrrec aquest dimecres el nou cònsol menor, Miquel Canturri, i els nous consellers, Judit Ruiz, Adrià Espineta i Marta Pons. Entre l’emoció i els nervis també s’ha deixat entreveure certa nota discordant, en aquest cas a la minoria.

Canvia la cara al capdavant del comú, però Astrié assegura que té un esperit “de continuïtat”. També ho creuen així des de la minoria, que tenen clar que el nou cònsol menor seguirà els passos de la seva predecessora, però en el qual posen certes esperances “en les maneres de fer”. Tots tres, Dolors Carmona, Sergi González i Lídia Samarra han avalat la seva elecció per al càrrec. No ha estat igual per a Canturri, que ha comptat amb un opositor discret, però clar. González s’ha abstingut durant la votació, al·legant que “ha estat una decisió personal, no de partit i independent de les companyes, i ha estat perquè hi ha hagut discrepàncies i crec que no és la persona idònia”.

Les línies del nou cònsol seran continuistes, i els objectius que ha assenyalat Astrié han estat “seguir amb la feina per generar riquesa, dinamitzar l’economia i promoure projectes de cohesió social, que són els tres eixos que han sigut sempre el pilar del nostre programa electoral”. També intentarà tancar alguns dels projectes que s’han engegat. Així ho ha explicat també durant el discurs que ha ofert després de la promesa del càrrec, on ha aconseguit emocionar a una Marsol asseguda a primera fila que per poc ha contingut les llàgrimes. També ha fet referència al nou cònsol menor que l’acompanyarà, i li ha agraït “saber estar quan ha fet falta”.

Amb tot, el recent estrenat cònsol major s’ha assegurat centrat en la tasca comunal, i sense cap pensament de cara al pròxim mandat. “El moment està aquí al comú d’Andorra la Vella com a cònsol major, amb el nou equip comunal i amb els nous consellers que entren en una recta final de mandat, on només queden nou mesos, i estem tots aquí per ajudar-los a fer que portin les seves conselleries el millor possible”, ha explicat Astrié. Conselleries que han quedat modificades i han deixat una nova composició del comú. Així, Astrié passa a assumir Planificació urbanística i Esports a més de mantenir la conselleria de Serveis públics; mentre que Canturri segueix al capdavant de Cultura i incorpora l’àrea de comerç a la conselleria de Promoció turística. Gerard Estrella, conseller de Sostenibilitat i Innovació, passa a ser conseller major; i Meritxell Pujol, consellera de Social, passa a ser consellera menor. Gerard Menardia, al capdavant de la conselleria d’Aparcaments i de Patrimoni natural, incorpora també el departament de Circulació. Letícia Teixeira manté les conselleries de Tràmits, Tributs i Deutors i de Recursos humans.

Des de la minoria s’ha insistit en el fet que s’espera que la transparència marqui aquest final de legislatura amb Astrié al capdavant. Carmona ha explicat que, en els pocs dies que exerceix el nou cònsol major, “ens ha informat dels esdeveniments en el darrer moment, però ha informat, i esperem que ens ho diguin amb més antelació que és el que sempre demanem”. Per tant, tot i saber que es tractarà d’un final de mandat continuista, la minoria creu que es pot aconseguir “no només trametre informació, sinó treballar-la conjuntament”.

Per la seva banda, Astrié ha apuntat que els darrers dies s’han viscut episodis que han requerit contacte amb la minoria, com el desallotjament a l’edifici de Santa Coloma, i que ja s’ha procedit amb aquesta transparència. “Es tracta de trobar els mecanismes que permetin que aquesta comunicació s’instauri de forma perenne”, ha puntualitzat Astrié, “trobar mètodes de treball que ens convinguin a tots”. Sigui com sigui, el comú d’Andorra la Vella enceta una nova etapa, en la recta final d’una altra.

Comentaris (11)

Trending