El comú d’Andorra la Vella crearà una plaça al costat de la seu de la Justícia

La corporació ha tancat un conveni amb Govern per la cessió temporal de 600 metres quadrats d’espai a l’espera de si, en un futur, l’executiu decideix construir allà un altre edifici

L'espai públic s'ubicarà al costat de la nova seu de la Justícia.
L'espai públic s'ubicarà al costat de la nova seu de la Justícia. B. N.

El comú d’Andorra la Vella construirà una plaça al costat de la nova seu de la justícia. L’espai s’ubicarà a una parcel·la situada entre els carrers de la Curia, de la Grau i el que dona accés a l’aparcament de l’edifici. Aquest terreny, que és propietat del Govern, serà cedit a la corporació parroquial en virtut d’un conveni signat entre totes dues parts. En total, ocupa uns 600 metres quadrats.

Totes dues administracions coincideixen, com posen en relleu en el document signat, que la parcel·la, per la seva ubicació, propera tant a l’edifici del Prat del Rull com a la nova seu judicial i a l’estació d’autobusos, “té un potencial rellevant per a usos i activitats públics, de tipus plaça”. Per això, s’ha optat per tancar aquest conveni. El document estableix una cessió temporal d’ús de “caràcter gratuït, indefinit i a precari” amb la condició, evidentment, que s’utilitzi per a aquest objectiu.

Tot i això, s’acorda que es tracta d’un acord “limitat” en la seva durada perquè “l’espai de cessió pugui constituir temporalment un espai urbanitzat mentre el Govern no hi basteixi un edifici o el destini a un altre d’ús d’interès general”. Per això, el comú “només podrà col·locar elements de mobiliari urbà propis de l’espai públic, tals com jardineres o bancs”. En cap cas, però, podrà bastir “cap mena de construcció” ni pèrgoles o tendals.

El conveni també estableix que les despeses de conservació aniran a càrrec del comú. També haurà d’assumir els costos de condicionar la finca en el moment que s’hagi de retornar al Govern.

Plànol plaça seu justícia
L'espai on es farà la nova plaça.

 

Comentaris

Trending