El comú d'Andorra la Vella aprova un crèdit de 1,4 milions per remodelar el viaducte de Dr. Vilanova

La decisió que ha provocat els retrets de l'oposició obligarà a tallar el vial al trànsit durant nou mesos

Comentaris

El viaducte del Doctor Vilanova.
El viaducte del Doctor Vilanova. B.N.

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat aquest dijous un crèdit extraordinari d’1,4 milions d'euros per poder dur a terme el projecte de reforç i reparació del viaducte situat al carrer Doctor Vilanova. L’estat del pont edificat durant el consolat d'Antoni Puigdellívol és desfavorable i cal actuar amb urgència en el forjat d’entrebigat. Per això, el baixador que connecta plaça Rebés amb la rotonda de Govern s’haurà de tallar completament durant nou mesos mentre durin les tasques de reparació. La previsió és que els treballs es puguin iniciar a principi de l’any vinent.

L’oposició ha lamentat no haver estat informada amb prou anticipació dels treballs a efectuar. Han demanat consideració cap als consellers de la minoria tot i considerar que són obres de manteniment que cal fer i han afirmat que les comissions no serveixen de res. Han demanat una reunió amb tots els tècnics del comú i amb la cònsol major per poder dur a terme una planificació de les estructures que depenen de la corporació. “Vam entrar el 2016 i ens vam posar a planificar”, ha replicat Marsol. “Tenim una responsabilitat i sabem que l’hem d’assumir”. El crèdit ha estat aprovat amb els vots en contra de l’oposició. Marsol ha explicat que es reunirà amb Govern perquè facin una aportació econòmica als treballs. Ha comentat que aquests treballs s'haurien d'haver efectuat ja el 2013 i que no poden demorar-se més-

En relació a la liquidació del pressupost corresponent al segon trimestre del 2021, la consellera de l’oposició Dolors Carmona ha preguntat quines inversions es preveuen a la qual cosa, Marsol ha contestat que hi haurà la segona fase de la Rotonda i unes voreres a Santa Coloma.  A final de juny, segons ha detallat el cònsol major David Astrié, s’havien liquidat el 39% de les despeses i el 43% dels ingressos, per la qual cosa hi havia un resultat de superàvit de 2.597.054 euros. L’endeutament se situava en 25,2 milions, el que correspon al 54,82% del màxim permès per llei (el 200% de la mitja dels ingressos liquidats en els darrers tres anys)

S'ha aprovat la nova ordinació de la funció pública que també regirà els treballadors interins

Durant la sessió s'ha aprovat també la nova ordinació de la funció pública del comú i que adapta els articles d’aplicació directa disposats a la Llei. Cal destacar que els treballadors interins també es regiran per l’ordinació i no com fins ara per la llei de relacions laborals. Es mantenen els triennis per als treballadors com a complement d’antiguitat, s’incorporen explícitament drets sindicals i la regulació de seguretat i salut en el treball, i es garanteix la igualtat d’oportunitats amb una reserva de places que hauran de ser cobertes preferentment per persones amb diversitat funcional. A més, el comitè tècnic de selecció passa a estar composat íntegrament per personal tècnic, si bé el comú ja havia incorporat representació sindical als comitès de selecció com un mecanisme de transparència.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending