Comença el mòdul de pedra seca per als joves del CVN

Durant quatre dies, els sis participants del curs faran diverses intervencions al Circuit Interpretatiu del Comapedrosa, que està sent restaurat pel professional i professor, Roger Solé

Un moment de l'inici del curs de pedra seca.
Un moment de l'inici del curs de pedra seca.

El Cos de Voluntaris per la Natura va incorporar l’any passat un mòdul específic perquè els alumnes aprenguin la tècnica de la pedra seca. El curs ha començat avui, de la mà del marger Roger Solé. Durant quatre dies, els sis joves que segueixen aquesta formació faran diverses intervencions al Circuit Interpretatiu del Comapedrosa.

Amb l’inici del curs, Solé ha introduït als joves en el procés integral d’aquesta disciplina: des d’anar buscant les pedres a una tartera propera fins a traslladar-les a l’indret on cal treballar i col·locar-les ben travades per evitar que es moguin. La jornada ha començat amb una explicació sobre les eines i el motiu de la intervenció al Circuit Interpretatiu del Comapedrosa. Es tracta d’actuar a una zona que presentava un pas complicat a causa de l’aigua i el fang. Amb aquesta tècnica s’ha millorat el camí, evitant que s’inundi, i oferint un pas més segur per als visitants.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, assegura que el comú de la Massana continua apostant pel CVN per formar els joves en professions de natura i afirma que disposar de professionals en la construcció de la pedra seca és fonamental en un país de muntanya i amb una gran tradició ramadera. El CVN s’emmarca en el programa Focus 16/20 de foment de l’ocupabilitat del Govern d’Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending