Comença la comprovació de genotipatge caní a Ordino

A partir del dilluns 23 de gener els agents de medi ambient i de circulació faran controls sobre l’aplicació de la normativa sobre la tinença d’animals i la inscripció al registre

Un gos amb corretja i arnés.
Un gos amb corretja i arnés. ARXIU

El comú d’Ordino ha finalitzat la campanya informativa per aplicar la normativa de l’ordinació d’inspecció i control de la tinença d’animals de companyia. A partir de dilluns 23 de gener, els agents del medi ambient de circulació exerciran el control del seu compliment a la via pública per comprovar el registre dels animals i que s’ha realitzat el genotipatge. Totes dues són infraccions tipificades que comportaran sancions de fins a 360 euros.

La mesura arriba després de les successives campanyes per conscienciar la ciutadania de la normativa d’obligat compliment. Tal com va avançar a l’Altaveu la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, les comprovacions es faran als nuclis urbans i als camins rurals públics.

A més, des del comú recorden que es va posar a disposició dels propietaris una ampolla reglamentària per netejar les miccions de la via pública. Els interessats en obtenir-la de franc poden recollir-la a la Casa de la Muntanya, de dilluns a dissabte de 9:00h a 14:00h, i de les 14:30h a les 17:30h, i diumenges de 9:00h a 14:00h, on es distribuiran fins a exhaurir les existències.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending