El COEX assegura que l’actuació que està fent al voral de la carretera d’Incles no té impacte

El servei de conservació de les vies públiques està promovent una canalització d’uns cinquanta metres “per evitar l’acumulació d’aigua a la calçada”

Una imatge de les obres.
Una imatge de les obres.

El COEX assegura que l’actuació constructiva que està duent a terme al voral de la carretera d’Incles no comporta cap impacte ambiental ni altera cap mena d’ecosistema. El servei de conservació i manteniment de les vies públiques del país està promovent una canalització d’uns cinquanta metres “per evitar l’acumulació d’aigua a la calçada”. Una aigua que prové de les filtracions que arriben de la muntanya i que després continuaven calant per la terra fins al riu.

Les obres just al voral de la carretera han sorprès excursionistes i ecologistes, que consideren que aquesta actuació és innecessària i que l’únic que fa és alterar una zona que servia d’espai de reproducció natural de petits amfibis i insectes aqüífers. En certa manera, la petita obra també ha agafat de sorpresa el comú de Canillo, que no tenia constància de la intervenció. El COEX afirma que una actuació similar en un altre tram de la carretera ja es va fer el 2020.

Una imatge de l'establiment de restauració que es troba al fons de la vall.

Relacionat

Sorpresa a Canillo perquè es pugui autoritzar l’accés de vehicles a Incles per un casament

Les fonts oficials consultades del Govern han assegurat que en tractar-se d’una intervenció tan menor, l’obra “no està sotmesa a cap estudi d’impacte ambiental”. Amb tot, segons les mateixes fonts, hi ha coordinació entre el departament de conservació de carreteres i el ministeri de Medi Ambient per tal que “hi hagi la mínima repercussió que sigui possible”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending