Cinc comuns s’alien per protegir-se contra els atacs cibernètics

Encamp, Ordino, la Massana, Sant Julià i Escaldes es posen d’acord per encarregar conjuntament la gestió integral de la ciberseguretat de les administracions locals, per un import de poc més de 300.000 euros

L'adjudicació s'ha fet durant una sessió del consell de comú d'Encamp al Pas de la Casa.
L'adjudicació s'ha fet durant una sessió del consell de comú d'Encamp al Pas de la Casa. COMÚ D'ENCAMP

Cinc comuns del país -tots menys els d’Andorra la Vella i Canillo- s’han posat d’acord per afrontar de manera conjunta els embats que pot suposar la ciberdelinqüència en les administracions. El consell de comú d’Encamp ha adjudicat també el contracte de serveis per a l’adequació a la normativa i la gestió integral de la ciberseguretat dels comuns d’Encamp, d’Ordino, de la Massana, de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes-Engordany, ja que el concurs s’ha licitat de forma conjunta amb l’objectiu d’optimitzar els recursos comunals. Tot plegat suposa una inversió de poc més de 300.000 euros.

La ciberseguretat, entesa com a conjunt de mesures de protecció digital dels sistemes d’informació, té cada dia més rellevància degut a la creixent digitalització de les corporacions i implica una major exposició de les administracions a les noves amenaces de l’entorn digital. La creació de l’agència de cibersegurat i l’aprovació de diversos reglaments ha suposat la necessitat d’adequar les administracions a la nova realitat digital.

La cònsol major, Laura Mas, ha posat de rellevància la “necessitat de tenir coneixements molt específics i especialitzats per fer front a les incidències en matèria de cibersegurat que és una gran amenaça avui en dia” i per altra banda “la importància de fer un treball conjunt entre administracions per optimitzar els recursos”.

Mas ha explicat que, per un costat es farà tota l’adaptació a la normativa vigent, que es durà a terme en un termini d’un mes, i després s’han contractat els serveis de gestió i millora contínua i el servei de prevenció, detecció resolució d’incidències entorn a la ciberseguretat, per una durada de dos anys.

L’empresa adjudicatària és la UTE Awesome, SL + Wise Segurity Global, SL per un import de 33.437,20 euros, pel lot 1, de 127.806,76 euros del lot 2 i de 142.333,34 euros del lot 3 per als cinc comuns participants al concurs que cadascun assumiran proporcionalment a les seves especificitats una part d’aquest import.

Comentaris

Trending