La cessió de l’hotel Casamanya es preveu que sigui per 99 anys

El Govern i el Comú d’Ordino seran els encarregats de fer la inversió per condicionar l’edifici s’estima que sigui d’uns 5-6 milions d’euros

La sessió de Consell de Comí d'Ordino
La sessió de Consell de Comí d'Ordino

El punt amb més controvèrsia entre majoria i oposició ha estat un que no estava previst i que s'ha incorporat a petició del conseller Enric Dolsa: el conveni entre quart, comú i Govern per la cessió de l'Hotel Casamanya. Per Dolsa una cessió per 99 anys no pot ser a cost 0 i sense l'autorització del quart, mentre que des de la majoria s'assegura tenir el document pertinent i ha avançat que el 8 d'abril es firmarà el protocol d'entesa per treballar el text de la cessió i el cost de la inversió, que s'estima en uns 5-6 milions d'euros.

No estava previst en l'ordre de dia de la sessió de consell de comú, però a petició del conseller X'Ordino, Enric Dolsa, s'ha inclòs un punt per parlar del conveni entre quart, comú d'Ordino i Govern per la cessió de l'Hotel Casamanya. Segons ha indicat el conseller la cessió del terreny "no pot ser a cost 0" en una cessió tan llarga com és 99 anys. El conseller ha insistit que s'hauria de fer a partir d'un acord assolit en una reunió de poble de la gent del Quart i ha anat més enllà i ha assegurat que en cas contrari "qualsevol recurs pot comportar problemes".

En aquest sentit, el consol major, Josep Àngel Mortés, ha assegurat que té la documentació necessària del quart i no posa en dubte que estiguin dins de la legalitat i que, per tant, no hi hauria d'haver cap problema. Mortés, a més a més, ha avançat que el dimarts 8 d'abril es firmarà el protocol d’entesa on s’establirà les dues persones de cada institució que treballarà en el document final de cessió, definir les dependències de govern que hi aniran, això com es treballarà perquè la cessió “sigui tan llarga com sigui possible” -recordem que la llei permet un màxim de 99-, pels diners que s’hi destinaran per remodelar l’edifici. La inversió per adequar l’Hotel Casamanya anirà a càrrec del comú ordinenc i Govern i s’espera que aquesta pugi entre els 5 i 6 milions.

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.

Relacionat

Comú, Govern i quart embasten l’acord per la cessió del Casamanya

Per part de Govern, recordem, hi ha prevista que s’instal·li el ministeri de Medi Medi Ambient, mentre que Mortés ha mostrat la voluntat d’anar en consonància i també hi ubicarà “el departament d’Agricultura i Medi Ambient, temes relacionats amb la reserva de la biosfera i altres elements relacionats amb la sostenibilitat”.

Finalment, per la seva part, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, s'ha mostrat totalment a favor d'aquesta cessió i, més tenint en compte la situació en què es troba l'edifici i que així se li dona una utilitat, sent beneficiós per la parròquia. Tudó ha aprofitat per recordar que en aquesta cessió una part de l’edifici també se li cedirà al quart amb “una sala de reunions, un despatx i una zona per fer un arxiu” i ha posat en relleu que aquest té més terrenys per fer altres projectes.

Comentaris (2)

Trending