Comú, Govern i quart embasten l’acord per la cessió del Casamanya

Els pactes estarien ja preparats per posar negre sobre blanc i inclourien que la corporació parroquial assumiria una part del cost de la reforma que, segons les fonts consultades, no baixarà dels cinc milions

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.
Una imatge de l'antic Hotel Casamanya. Toni Solanelles

Pas endavant, ara sí definitiu, perquè l’hotel Casamanya esdevingui la nova seu del ministeri de Medi Ambient i Agricultura. Govern, comú i quart han tancat els darrers serrells de l’acord que ha de permetre que se cedeixi l’edifici, ara molt deteriorat, per fer una profunda reforma i que acabi albergant aquestes dependències. De fet, també hi haurà espai per a departaments de la corporació ordinenca, que col·laborarà econòmicament en les obres.

La trobada, a la qual ha assistit personalment el cap de Govern, Xavier Espot, ha servit per acabar de tancar allò que fa uns dies es va acordar per part del quart. El ple de l’ens va acceptar la proposta feta arribar pel mandatari i, ara, tot just quedava tancar en quines condicions s’acabaria fent aquesta cessió. Segons les fonts consultades per Altaveu, tot estaria ja gairebé tancat, a falta de posar-ho per escrit.

L'antic Hotel Casamanya.

Relacionat

Govern, comú i quart d’Ordino posen fil a l’agulla amb l’hotel Casamanya

Un primer tema és el fet que el quart no cobrarà cap lloguer al Govern. En canvi, serà l’executiu via pressupost qui assumeixi la inversió necessària per rehabilitar l’immoble. Compte que no serà pas petita. Al contrari, l’edifici fa temps que està abandonat i això es nota. Algunes fonts indiquen que el cost no baixarà pas dels cinc milions i, en certa forma, l’equiparan al que va tenir la reforma del Rosaleda, a Encamp.

Una part d’aquest import serà assumida pel comú. En aquest sentit, cal recordar que la idea és traslladar al Casamanya les dependències de Medi Ambient de la corporació. I, per això, s’entén que també ha de fer alguna col·laboració en el cost de la reforma.

L'hotel Casamanya.

Relacionat

El quart aposta pel ministeri de Medi Ambient i Agricultura per donar “ús públic” al Casamanya

En els pròxims dies, està previst que totes tres parts facin públics els acords. A partir d’aquí, caldrà iniciar el procés que s’iniciaria segurament amb la contractació de tècnics que haurien d’avaluar l’estat de l’edifici i les possibilitats que pot permetre. A partir d’aquí, caldrà fer el projecte de reforma i, un cop es tingui, la pertinent licitació de les obres, que segurament no començaran abans del 2023.

Comentaris

Trending