La Central i l’ACA organitzen un curs de conducció per a joves

La formació costarà entre 20 i 35 euros i tindrà lloc el pròxim 6 de març al circuit del Pas de la Casa

Comentaris

Cabanes i Bercianos, durant la presentació del curs.
Cabanes i Bercianos, durant la presentació del curs. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

La Central, l’espai per a joves del comú d’Andorra la Vella, ha organitzat un curs de conducció centrat a ensenyar a conduir sobre neu i gel de forma segura. La iniciativa, que es du a terme conjuntament amb l’Automòbil Club, tindrà lloc el 6 de març a circuit del Pas de la Casa. Està dirigida a persones entre setze i 21 anys

El curs s’emmarca en la voluntat del departament de Joventut per promoure la conducció segura en condicions adverses. El conseller d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, ha indicat que es vol respondre a les inquietuds del col·lectiu i suposa alhora una activitat que combina oci i formació. En aquest sentit, ha remarcat que com a servei públic, cal facilitar les eines per dotar-los de seguretat al volant i ha recordat que el comú d’Andorra la Vella és la primera administració que tira endavant un projecte com aquest.

El curs oferirà 2 hores de classes de conducció al circuit i s’adreça a joves entre 16 i 21 anys censats a la parròquia d’Andorra la Vella. Es posen a disposició 24 places, que s’han de reservar prèviament a La Central.

Cabanes ha volgut agrair la bona predisposició de l’ACA per organitzar l’activitat. En aquest sentit, ha remarcat que el curs està altament subvencionat per l’entitat i pel departament de Joventut amb la idea de poder oferir un preu popular i posar facilitats a les famílies. Així doncs, el preu per als participants de 16 a 17 anys és de 20 euros i de 35 euros per als joves de 18 a 21 anys.

Per la seva banda, el director del circuit, Àlex Bercianos, ha celebrat que es pugui dur a terme una iniciativa d’aquestes característiques, que s’inscriu totalment amb la vocació de l’ACA de formar els conductors del país i fomentar la seguretat viària. En aquest sentit ha remarcat l’escola de conducció que va tirar endavant l’entitat l’any 2011 ha acollit un gran nombre d’usuaris. Durant aquesta formació, ha avançat, es recrearan situacions de risc que es generen a la carretera quan hi ha nevades o gel amb l’objectiu que els joves aprenguin els recursos necessaris per evitar accidents.

Comentaris

Trending