El carrer Costes de Teixidó massanenc canviarà de cara i passarà a ser d’un sol sentit aquest estiu

El comú preveu invertir 885.000 euros per dur a terme una actuació global, també al subsòl, on es farà la separativa i es canviarà el tub de l’aigua potable

Una vista de la sessió de consell de comú a la Massana, aquest matí.
Una vista de la sessió de consell de comú a la Massana, aquest matí.

El carrer Costes de Teixidó de la Massana experimentarà aquest estiu un notable canvi. El comú preveu dur-hi a terme una actuació integral, tant al subsòl com al sòl, per tal que el vial, molt usat pels vianants atès que, entre altres coses, porta a les escoles, guanyi en seguretat i embelliment. També es procedirà a dur a terme la separativa d’aigües pluvials amb les fecals i es substituirà el tub d’aigua potable. L’actuació s’ha de dur a terme entre els mesos de juliol i agost i la corporació preveu invertir-hi uns 885.000 euros.

El comú ha aprovat aquest matí treure a concurs els treballs i signar els convenis de cessió anticipada d’espais. L’actuació s’emmarca, segons la cònsol major, Olga Molné, en ‘l’operació subsòl’ per tal de “garantir un bon subministrament d’aigua”. Però la intervenció va molt més enllà de dur a terme la separativa o substituir el “tub d’aigua, que està bé però ja té uns quants anys”. Es farà una remodelació global en un espai, en una via que té més de seixanta anys i on a banda dels pegats necessaris de manteniment no s’hi havia fet una actuació global.

Molné ha explicat que la reforma ha estat tractada amb els veïns de la zona i “la veuen amb bons ulls”. El carrer Costes de Teixidó passarà a ser d’un sol sentit, en aquest cas de baixada, i s’ampliaran les voreres, essent la de l’esquerra en sentit baixada de dos metres, dels quals un i mig per al pas dels vianants i l’altre mig enjardinat per tal de pacificar la zona i millorar l’aspecte ambiental. La calçada estricta per als vehicles serà de 4,5 metres d’amplada.

Com ha remarcat Molné i també la cònsol menor, Eva Sansa, el sol fet de reduir l’amplada de la via farà que els cotxes, que circulen en l’indret a voltes a més velocitat de la que tocaria, rebaixin aquesta velocitat, que en aquell tram està limitada a 30 quilòmetres l’hora, una limitació que es mantindrà. Sansa ha explicat que es construiran dos passos de vianants alçats i no es descarta dur a terme alguna altra acció si no s’aconsegueix el propòsit de veure reduïda la velocitat a la qual van alguns vehicles.

Comentaris (2)

Trending