Les caramelles tornen a Sant Julià després de dos anys d’absència

Els cantaires de la Coral Rocafort actuaran diumenge vinent a diversos carrers i places de la parròquia laurediana

Caramelles a Sant Julià de Lòria.
Caramelles a Sant Julià de Lòria. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

Sant Julià de Lòria recuperarà diumenge vinent la tradicional cantada de caramelles després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia de coronavirus. Els cantaires de la Coral Rocafort recorreran els principals carrers i places de la parròquia laurediana.

Després d'Ordino que les va fer diumenge passat, Sant Julià de Lòria viurà les caramelles que no es van poder fer el 2020 i el 2021 per la pandèmia. Són cançons cantades pels carrers el dia de Pasqua o Pasqua Florida per grups de persones que reben a canvi diners de la gent. A Sant Julià de Lòria es fan el diumenge següent al diumenge de Pasqua. L’entitat sociocultural encarregada de mantenir aquesta tradició és la Coral Rocafort.

Les colles de caramellaires recorren els carrers del poble, s’aturen sota balcons o en places, canten les cançons i recullen els donatius de la gent, algun diner o alguna menja com coca o embotits o un tast de vi. Amb la cistella, els que són a peu pla, o amb la perxa, una llarga vara a l’extrem de la qual penja la cistella adornada amb cintes de colors, que la fa arribar fins al balcons. 

 

Comentaris

Trending