El recurs del Col·legi torna a posar en evidència les desavinences existents entre els comuns i el col·lectiu professional, que ja es van fer paleses, també, a través de la reunió de cònsols. En aquell moment ja es va advertir de les dificultats de les corporacions per contractar professionals a cusa de la normativa del Col·legi, que per exemple, restringeix l’activitat d’un arquitecte a la parròquia en què ha fet la revisió del POUP. Una situació que sovint porta als comuns a contractar despatxos de fora i que alhora provoca les queixes dels professionals d’aquí que precisament, denuncien intrusisme.
En aquest sentit, el cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, ha reiterat “la predisposició” tant del comú de la capital com de la resta a “parlar i treballar plegats”, i ha recordat que en el cas de la revisió del POUP els van explicar el projecte i els van animar a presentar-se.
No obstant això, en el concurs concret per a la revisió del pla, només s’hi van presentar dos despatxos del país. Un no complia els requisits que es demanaven i l’altre va presentar uns honoraris un 66% més cars que un despatx de Barcelona. “La voluntat tant d’Andorra la Vella com de la resta de comuns és treballar, col·laborar i parlar, si ells han agafat aquesta opció potser s’ho han de fer mirar”, ha conclòs.
RECICLATGE I CANVI DE NOM
D’altra banda, en la sessió d’aquest dijous també s’ha donat llum verda per unanimitat a l’ampliació de la recollida d’envasos, que passarà de dos a tres dies per setmana. El conseller de Serveis Públics i Medi Ambient i Patrimoni Natural, Jordi Cabanes, ha remarcat que l’objectiu és reforçar el compromís “amb la sostenibilitat” i millorar la gestió del servei. A més, ha explicat que el canvi no suposa cap cost addicional.
Finalment, el conseller de Demòcrates, Miquel Canturri, ha qualificat de “frivolitat” el fet que la majoria hagi decidit canviar de nom el bar de la plaça del Poble. Segons el concurs que s’ha convocat per adjudicar la nova concessió i explotació del restaurant, l’establiment passa a dir-se ‘Casa del poble’. “M’he quedat astorat”, ha afirmat, recordant vivències de joventut a l’espai i assegurant que a Espanya, les ‘casas del pueblo’ són les seus del Partit Socialista.
Des de la majoria, la consellera de Social, Maria Nazzaro, ha explicat que el canvi de nom té la voluntat de reconèixer que l’espai, a més del bar, inclou també la casa pairal, per tant, s’ha volgut buscar un nom “que ho englobés tot”.
Comentaris (1)