La capital cobrarà la taxa sobre la tinença de gossos a ramaders i caçadors

El cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié ha informat que el tribut es destinarà a netejar els pipicans i, previsiblement, a l’habilitació d’una zona d’esbarjo pels cans

Gossos a Andorra la Vella.
Gossos a Andorra la Vella. ALTAVEU

El cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié ha mantingut una conversa amb el portaveu de Taxa 0, Jaume Vilamajó, amb l’objectiu de trobar una solució que acontenti les dues parts respecte al tribut que s’aplicarà sobre la tinença de gossos. Durant la trucada, Astrié ha informat que els diners recaptats es destinaran al manteniment dels pipicans de la parròquia, que no s’exoneraran als caçadors ni als ramaders i que el comú proporcionarà ajuts a les famílies que no puguin fer front al pagament de la taxa.

Així doncs, només quedaran exonerats del tribut els gossos pigall, els dels cossos de la policia i dels grups de rescat i els que van a l’hospital per dur a terme teràpies amb pacients. A més, els majors de 65 anys no pagaran si només tenen un pelut i, en cas que tinguin algun més que hagi estat adoptat, tampoc hauran d’afrontar la despesa. D’altra banda, per la neteja dels pipicans el comú contractarà un resident de l’escola Meritxell i un supervisor.

Vilamajó ha argumentat que, ara per ara, no hi ha cap zona habilitada a la parròquia on els gossos i els seus propietaris puguin relacionar-se i ha demanat que al comú que s’impliqui en la construcció d’un parc pels peluts. Per tractar aquesta problemàtica, el cònsol ha fixat una altra reunió el 15 de gener de l’any vinent. En aquest sentit, el comú de la Massana ja va anunciar que realitzarien una instal·lació amb aquestes característiques i Ordino va defensar que només farien servir els diners recaptats per dotar la parròquia de bosses per recollir les tifes dels animals.

Comentaris (3)

Trending