Canvis en el trànsit al centre d’Escaldes fins que el carrer Sant Andreu recuperi el doble sentit

El comú dona la possibilitat de circular en direcció a Andorra la Vella a Esteve Albert, normalment només de pujada, per agilitzar la circulació a la zona que, entenen, s’ha complicat amb la prova pilot impulsada per la capital

El gràfic amb els canvis de circulació al centre d'Escaldes.
El gràfic amb els canvis de circulació al centre d'Escaldes.

El comú d’Escaldes-Engordany ha fet una modificació en el sentit de circulació del carrer Esteve Albert amb l’objectiu d’agilitzar el trànsit a la zona, que entenen que s’ha complicat amb la prova pilot a Sant Andreu engegada per Andorra la Vella. En concret, es permetrà que els vehicles puguin baixar en direcció a la capital perquè s’entén que pot ajudar a facilitar el moviment de cotxes. La mesura, s’assegura, és temporal i es mantindrà a l’espera de la decisió definitiva que prengui el comú liderat per Conxita Marsol amb el carrer de darrere l’hospital.

A través de les xarxes socials, Escaldes ha informat a les xarxes dels canvis realitzats amb l’objectiu de “donar alternatives als problemes d’embús que es provoquen pel tall del carrer Sant Andreu”. S’entén que amb la modificació realitzada es donen diverses opcions per a la circulació a la zona, tant pels vehicles que estan de pas cap a Andorra la Vella com pels qui s’apropen, per exemple, a la zona de les escoles.

Des del comú escaldenc es considera que el canvi al carrer Sant Andreu ha estat “un error” ja que ha provocat més “col·lapse” a la zona

El principal canvi realitzat afecta el carrer Esteve Albert. Aquesta via és únicament de pujada, fins a la zona de Caldea, tot i que també hi ha una entrada a les escoles i la llar d’infants. Aquest dimecres, en comprovar els problemes de trànsit viscuts a la zona, es va optar per obrir un dels carrils en sentit baixada. Així, a banda de l’avinguda Fiter i Rossell, els vehicles que vulguin anar cap a la capital tenen un altre itinerari: seguir per Josep Viladomat i tombar per Esteve Albert.

Es tracta, s’avisa, d’un canvi que, es confia, sigui temporal. De fet, la voluntat, fonts de la corporació han avançat que només es mantindrà fins al que esperen que succeeixi ben aviat: la recuperació dels dos sentits de trànsit al carrer Sant Andreu. Els rectors del comú escaldenc insisteixen que, al seu entendre, la prova pilot a aquesta via ha estat “un error” com evidencia, al seu entendre, “el col·lapse” viscut els darrers dies. Per això, esperen que en poc temps es reverteixi la mesura.

De fet, la decisió definitiva per part d’Andorra la Vella podria arribar aquesta mateixa setmana. Fonts del comú de la capital van indicar que a molt tardar divendres s’analitzaria com s’ha desenvolupat la prova pilot però es va donar a entendre que l’opció més plausible és recuperar el doble sentit, tot instal·lant mesures limitadores de velocitat a Sant Andreu.

Comentaris

Trending