Canòlich incorpora una missa divendres i els 6.300 pans es repartiran dissabte des de quarts de deu

Es imprescindible reservar plaça, per unitat de convivència abans de dijous per a poder assistir a les cerimònies religioses

Comentaris

Els cònsols de Sant Julià, Josep Majoral i Mireia Codina amb el programa de l'Aplec de Canòlich.
Els cònsols de Sant Julià, Josep Majoral i Mireia Codina amb el programa de l'Aplec de Canòlich. BRU NOYA

La celebració de Canòlich incorpora una missa divendres a les sis de la tarda que s'afegeix a les tres de dissabte, festa de la patrona de Sant Julià de Lòria. La primera serà a les vuit del matí a l'església parroquial, i les altres dues (10 i 12 h)  a l'envelat exterior del Santuari. L'altra gran novetat és el repartiment del pans, que s'iniciarà a partir de dos quarts de deu un cop hagin estat beneïts per mossèn Pepe Chisvert, i fins a les 14 hores. N'hi haurà 6.300 segons ha explicat aquest dimarts, la cònsol menor laurediana, Mireia Codina que ha presentat els actes.

Els fidels hauran de reservar plaça per WhatsApp (tel. 325 224) o per correu electrònic a cultura@comusantjulia.ad per a poder assistir als oficis que tindran lloc a Canòlich. El termini acaba aquest dijous a les set de la tarda i la capacitat és de 98 assistents, tots asseguts. Hi ha un servei de microbusos que sortirà cada hora, des de les vuit del matí de la parada del Camp Gran de Sant Julià de Lòria.

Codina ha explicat que la disminució de casos de coronavirus i l'aixecament d'algunes mesures ha fet que la festivitat torni al Santuari després d'un any on el repartiment de pans es va haver de fer en un aparcament i la missa, prèviament enregistrada, es va retransmetre per televisió. Enguany s'oferiran totes les misses per mitjà del canal 168 de Lòria TV. Pel que fa al repartiment de pans, la cònsol menor ha recordat que "es repartia en un lloc que era un coll d'ampolla, i per aquest any ho hem traslladat i es farà a l'esplanada Canòlich, i així pensem que evitarem aglomeracions".

Es manté, com a l'any passat, l'obertura del Santuari durant tota la setmana ja que dissabte estarà tancat. El dissabte, després de la missa, es durà a terme la representació del Ball de Canòlich a càrrec de l'Esbart Laurèdia.

 

Comentaris

Trending