Canillo renova la parella de la consellera de Finances com a responsable de control del pont tibetà

La contractació, tot i la reducció d’hores i de salari (de 20 setmanals a 16 i de 2.140 euros mensuals a 1.840) genera suspicàcies a la parròquia per la relació d’Aitor Osorio amb una membre de la majoria i amb Demòcrates

Aitor Osorio creuant el pont tibetà.
Aitor Osorio creuant el pont tibetà. COMÚ DE CANILLO

Canillo ha tornat a contractar Aitor Osorio com a responsable de seguretat tècnica del pont tibetà, un cop la infraestructura turística de la vall del Riu torni a obrir, d’aquí a unes setmanes. Tornarà a ser càrrec de relació especial, tot i que durant menys hores que l’any passat. Baixen de vint a setze. La decisió ha generat certa polèmica, tal com ja va passar el 2022, ja que Osorio és la parella de l’actual consellera de la majoria Begoña Rubio.

La nova relació entre corporació i l’enginyer electrònic s’ha validat recentment. Més concretament, en una de les juntes de Govern celebrades al març. D’aquesta forma, continuarà sent un dels responsables de control del pont tibetà, així com del mirador del Roc del Quer, tasca que ja va desenvolupar l’any passat. Osorio, de fet, ja havia estat vinculat a tasques de la construcció de la passarel·la sobre la vall del Riu.

El nou contracte, però, redueix el nombre d’hores setmanals de dedicació. Si el 2022 se l’havia agafat per vint, ara només estarà durant setze. El salari també baixa. Dels 2.140 bruts que percebia passa a cobrar 1.840.

La decisió de la majoria ha tornat a generar cert enrenou a la parròquia. Osorio és la parella de la consellera de Finances i Administració, Begoña Rubio, fet que ha generat força suspicàcies. Tampoc es pot deixar de banda la vinculació de l’enginyer amb el comitè parroquial de Demòcrates per Andorra. Sense anar més lluny, en les generals del 2019, va formar part de la llista territorial del partit ‘taronja’, com a primer suplent de la candidatura, finalment guanyadora, que lideraven Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell.

Comentaris (18)

Trending