Canillo negocia amb particulars per poder fer públics espais privats que ara té llogats

El comú intenta que a través de cessions anticipades pugui alleugerir la nòmina d’arrendaments que paga per poder oferir serveis o tenir equipaments

Una vista aèria de Canillo, una parròquia amb molt creixement.
Una vista aèria de Canillo, una parròquia amb molt creixement. COMÚ DE CANILLO

Una vegada tancada la negociació per la continuïtat del Palau de Gel -en puresa, l’allargament del contracte de lloguer de la parcel·la sobre la qual està bastit l’equipament-, i enmig de la revisió del pla d’urbanisme, el comú de Canillo treballa en paral·lel per dotar de nous espais amb vocació pública per la parròquia, com pot ser un aparcament i un parc infantil a Prats. El comú, tal i com ha admès el cònsol major, Francesc Camp, negocia amb propietaris particulars cessions anticipades de terreny.

L’objectiu, que no sempre és fàcil d’aconseguir, és poder convertir en públics espais privats que actualment el comú té arrendats. Les negociacions, òbviament, es mantenen molt discretament per tal que no es desfacin els pactes incipients als quals s’hagin pogut arribar. La intenció és que propietaris de la parròquia als quals el comú els té llogats terrenys lliurin aquests espais com a part (o la totalitat) de la cessió obligatòria que la llei imposa a compte, de manera avançada o anticipada, com tècnicament es diu, del desenvolupament urbanístic d’unitats o parcel·les de què disposen en altres indrets de la parròquia.

No és una operació estranya, ans el contrari. Però tampoc no és senzilla d’obtenir. Són molts els equipaments i espais de servei públic que el comú de Canillo té ubicats en sòl privat pel lloguer del qual paga una renda mensual o anual. L’esmentat aparcament i parc infantil de Prats mateix també s’habilitarà en un terreny privat que es lloga, com el Palau de Gel o molts d’altres aparcaments o instal·lacions de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending