Canillo manté les subvencions per a esports, tot i l’aturada per la pandèmia

S’han atorgat també per a cultura quantitats similars a anys anteriors, amb l’única diferència d’una baixada d’un 5% gràcies a les reserves de tresoreria de certs clubs

Francesc Camps a la sessió de consell de comú.
Francesc Camps a la sessió de consell de comú.

Al consell de comú de Canillo s’ha aprovat avui l’atorgament de les subvencions en l’àmbit cultural i esportiu. A la consellera de l’oposició, Dolors Cabot, li ha cridat l’atenció que, respecte a aquest últim àmbit, les quantitats hagin sigut similars a any anteriors, tot i l’aturada de l’activitat per la pandèmia. En aquest sentit, la consellera Anna Palmitjavila li ha assegurat que, en alguns casos, s’ha reduït un 5% gràcies a les reserves en tresoreria.

Cabot ha insistit què, a causa de la Covid-19, molts clubs han hagut de parar la seva activitat i, per tant, no entenia el motiu pel qual s’hi havien mantes aquestes subvencions. Tot i que s’han aprovat, l’oposició ha volgut remarcar que són despeses importants i que aquests clubs es financen en un 75%. Palmitjavila també ha indicat que molts esdeveniments que es podien realitzar en línia s’havien mantingut i que les mesures per a adaptar-se a la situació actual també havia suposat inversió.

Per altra banda, a la sessió de comú s’ha aprovat una suspensió temporal de l’aprovació de diverses llicències urbanístiques. El conseller, Cerni Pol, ha indicat que l’objectiu principal era que no arribin propostes que posin en dubte el bon funcionament del pla de revisió que es posarà en marxa pròximament.

Per últim, també s’ha tractat la renovació de la pòlissa de crèdit per 3 milions d’euros, que es requeria facultar per part de qualsevol dels dos cònsols. Camps ha indicat que fa anys que les condicions eren les mateixes per a tots els comuns i que, en aquest any, s’ha decidit parlar amb l’ABA i valorar si s’havien estancat. L’oposició, en aquest punt, ha votat en contra, al·legant que faltava informació i que, tenint en compte que aquesta pòlissa no s’havia fet utilitzar en els darrers anys, no s’entenia la pressa per portar-ho endavant.

Etiquetes

Comentaris

Trending