Canillo inicia una auditoria per millorar el Palau de Gel

El comú ha iniciat amb una partida d’un milió d’euros per fer canvis d’eficiència energètica, però no és un pressupost tancat per als propers dos i tres anys

Una imatge de l'exterior del Palau de Gel.
Una imatge de l'exterior del Palau de Gel. Gabriel Pérez

El comú de Canillo ha iniciat una auditoria al Palau de Gel, per avaluar la seva situació i poder realitzar millores estructurals. Inicialment, el pressupost que es destinarà serà d’un milió d’euros que es destinarà a fer canvis que faciliten l’eficiència energètica de les instal·lacions. Tot i això, el cònsol major, Francesc Camps, ha assegurat que la partida possiblement haurà d’ampliar-se en els pròxims dos i tres anys.

La situació de la infraestructura del Palau de Gel fa que sigui energèticament insostenible. Per aquest motiu, el comú de Canillo ha iniciat una auditoria per revisar finestres, portes i parets i fer les intervencions que siguin necessàries. La consellera de l’oposició, Dolors Cabot, ha estat d’acord en el fet que aquesta actuació era imprescindible per poder dinamitzar un espai com aquest.

D’altra banda, també s’ha explicat que es tractarà de fer un pla de dinamització de les activitats que s’ofereixen en aquest espai. El comú ha sol·licitat la col·laboració d’Ensisa per poder buscar noves alternatives. Per tant, aquesta millora d’infraestructures suposaria també una ampliació de l’oferta.

Cabot ha indicat que s’hauran de veure els resultats d’aquesta auditoria que està en marxa, ja que les inversions són importants i els terminis no estan clars. “Se li ha de donar un impuls, una nova vida a aquestes instal·lacions”, ha indicat la consellera de l’oposició.

Etiquetes

Comentaris

Trending