Canillo ha de gastar 650.000 euros en proteccions pel pont tibetà de la Vall del Riu

Els elements van ser exigits pel Govern per aprovar el projecte, ja que inicialment no estaven previstos, i han acabat costant 100.000 euros més cars del que s’estimava en la licitació

Recreació del que hauria de ser el futur pont tibetà.
Recreació del que hauria de ser el futur pont tibetà. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo continua avançant en el que ha de ser el projecte estrella del primer mandat de Francesc Camp: la construcció dels ponts tibetans a la Vall del Riu. L’obra acabarà suposant una despesa per a la corporació molt més elevada que la inicialment estimada. De fet, aquest dimecres s’ha d’aprovar l’adjudicació d’unes proteccions no incloses en la idea inicial i que, a més, costaran 100.000 euros més del que es preveia en ser licitades.

Canillo celebrarà demà el darrer ple del 2020, amb l’afer del Palau de Gel flotant en l’ambient, tot i que cap punt de l’ordre del dia hi fa referència. Principalment, la corporació ha de validar les darreres adjudicacions de l’exercici. I, entre elles, hi ha la de les proteccions que han de donar garanties a la futura passarel·la de la Vall del Riu. Es tracta d’uns elements que no figuraven en el projecte inicial, però que van ser reclamats pel Govern per poder autoritzar-lo.

La construcció dels ponts es va adjudicar per 2,6 milions d’euros però els imprevistos estan fent que el cost total del projecte vagi en augment

L’objectiu és donar garanties de seguretat davant la possible caiguda de rocs o d’esllavissades de neu que afecta la zona. És un terreny qualificat de risc i, des de l’executiu, es va considerar necessari aquesta actuació per evitar el perill tant per a la mateixa passarel·la com pels futurs usuaris. Justament, alguns dels elements de protecció han de situar-se en el terreny comprat ara fa uns mesos pel comú, en el que va ser una altra despesa imprevista.

L’adjudicació es farà a l’empresa Desplom per un import proper a 650.000 euros. En concret, 649,369,94 euros, segons es desprèn de l’ordre del dia facilitat pel mateix comú. El vistiplau definitiu als treballs es tindrà amb la votació al ple, que tirarà endavant amb els vots de la majoria demòcrata. Fonts consultades han posat en relleu que el cost de l’obra serà superior al que s’havia indicat en les previsions de licitacions, que se situava en 550.000 euros.

Aquest cost s’ha de sumar al que suposarà la construcció en si de les passarel·les: 2,6 milions d’euros. També cal tenir en compte el dispendi que va suposar comprar el terreny del Prat del Grau, 110.000 euros. Era la parcel·la que sobrevolarà la infraestructura, però on també s’han d’ubicar part de les proteccions.

La sessió de comú també servirà per aprovar altres adjudicacions. Entre elles, la reforma de les façanes de l’edifici del telecabina, en la qual s’invertiran prop de 283.000 euros. L’aprovació d’una altra part del projecte també tirarà endavant, en aquest cas per 184.000 euros.

Comentaris (5)

Trending