Canillo ‘extreu’ de la unió amb EMAP els terrenys cobejats per Avintia per a un projecte immobiliari

El comú aprova el traspàs de les parcel·les on hi ha l’aparcament del Tarter, valorades en 7,7 milions des d’Ensisa a Ensisa Patrimonis perquè “si en algun moment s’ha de decidir vendre’ls o explotar-los, ho facin els socis anteriors”

Obres al Tarter promogudes per Avintia.
Obres al Tarter promogudes per Avintia.

El comú de Canillo ha aprovat que els dos terrenys que actualment serveixen d’aparcament a l’estació del Tarter es traspassaran d’Ensisa a una altra societat, Ensisa Patrimonis. D’aquesta forma, queden fora de la unió de gestió amb Pal Arinsal, vehiculada a través de SETAP 365, ja que s’entenen que no forma part directament dels camps de neu. L’operació, que està valorada en uns 7,7 milions d’euros, ha estat validada per unanimitat. Cal recordar que aquestes parcel·les han aixecat l’interès del grup espanyol Avintia per impulsar un projecte immobiliari.

Així s’ha aprovat durant la sessió de comú celebrada aquest dijous. El cònsol major, Francesc Camp, ha explicat que el traspàs per afrontar el pacte per a la creació de SETAP 365. Aquest estipulava que els terrenys d’Ensisa passarien a ser de la societat que engloba les dues estacions. Les parcel·les en qüestió, però, “no afecten directament la gestió del camp de neu” i, per tant, es considera que han de continuar sent propietat de Canillo. Estan valorades, de fet, en 7,7 milions.

“Si en algun moment s’ha de prendre la decisió d’explotar-los o vendre’ls, aquesta ha de ser només dels socis anteriors d’Ensisa”, ha manifestat Camp. El mandatari també ha desgranat la forma com es farà l’operació, en tot just un dia. Ensisa Patrimonis farà la compra i ingressarà els diners a Ensisa. I, posteriorment, aquesta societat distribuirà els beneficis entre els seus accionistes, bàsicament el comú i Crèdit Andorrà. I aquests diners es posaran a Ensisa Patrimonis en forma d’ampliació de capital. L’operació ha estat votada per assentiment per tots els consellers comunals.

Obres al Tarter promogudes per Avintia.

Relacionat

Gallardo va intervenir en el projecte d’Avintia al Tarter com a ministre d’inversió estrangera

Durant la sessió, s’ha recordat que, originàriament, la societat gestora dels camps de neu canillenc tenia fins a cinc terrenys en propietat. Tres d’ells, en forma part directament de les zones de l’estació, quedarien integrats en els actius de SETAP. Els altres dos, actualment ocupats per bona part del pàrquing del peu de pistes de l’estació es va pactar que se’ls quedaria Ensisa, però calia fer aquesta operació. Així, es crea la nova societat, Ensisa Patrimonis, que serà qui es quedi els terrenys. Això sí, amb “cessió del dret d’ús” perquè continuïn sent el lloc d’estacionament dels esquiadors.

“Aquests terrenys són de pàrquing i la voluntat, de moment, és que continuïn tenint aquest ús”, ha afirmat Camp, tot destacant que aquests serveis “fan molta falta a l’estació”. El cònsol ha admès els moviments de l’empresa espanyola, més centrats en un altre terreny, que hi toca, i que no és d’Ensisa, tot i que, pel que ha transcendit, també hi havia interès en els que ara es traspassaran.

El mandatari, però, ha volgut llançar un avís i un recordatori. “Hi ha un nou pla d’urbanisme revisat”, ha apuntat. I aquest, cal recordar, ha reduït l’edificabilitat en molts llocs. Per tant, “tant els propietaris com els promotors han de quedar sotmesos a les noves normes. De fet, entenc que estarien analitzant com poden fer el projecte sobre aquesta base”.

La decisió ha estat aprovada per unanimitat de tots els membres del comú. Han donat suport també els dos consellers d’Objectiu Comú. Així, Albert Torres ha explicat que “cal que aquests dos terrenys no passin a incrementar el patrimoni de SETAP”, mentre que Dolors Cabot ha indicat que “era necessari fer-ho”. Sobre el projecte Avintia, ha recordat que si es volgués vendre els terrenys “caldria el vistiplau del consell d’administració d’Ensisa” i que, en tot cas, “això ja es veurà amb el temps”.

Comentaris (22)

Trending