Canillo es planteja obrir el pont tibetà altres festius durant l’any

La passarel·la s’ha reobert aquest dijous amb una bona afluència de visitants i des del comú no tanquen la porta a obrir-la en altres èpoques de l’any si la meteorologia ho permet

El pont tibetà aquest dijous durant la reobertura
El pont tibetà aquest dijous durant la reobertura

El pont tibetà ha reobert aquest dijous iniciant la segona temporada, que s’allargarà fins al novembre, sempre que les condicions meteorològiques que ho permetin. Els primers visitants no s’han volgut perdre l’oportunitat per travessar els 600 metres de longitud i les expectatives de cara al cap de setmana llarg de l’1 de maig són bones. El cap de Dinamització Turística i Cultural del comú canillenc, Francesc Oriol, ha deixat la porta oberta a obrir la instal·lació en altres èpoques de l’any com Setmana Santa.

Els primers visitants no s’han volgut perdre  l’oportunitat d’estrenar la segona temporada del pont tibetà de Canillo. Sol, núvols i una mica d’aire és el que avui s’han trobat els turistes que han travessat el camí de l’Armiana per creuar la passarel·la. Amb l’autobús de les nou matí 17 passatgers han pujat i ha estat un degoteig constant de turistes. L’objectiu és superar els 100.000 usuaris i facturar 1,4 milions d’euros, les mateixes xifres que l’any passat.

El cap de Dinamització Turística i Cultural del comú de Canillo Francesc Oriol, s’ha mostrat sorprès de l’afluència d’aquest primer i ha recordat que “quan vam obrir el portal de vendes vam trigar dos minuts a tenir les primeres reserves i ja n’hi ha pels caps de setmana del juny i juliol”. Ha admès que aquests darrers dies han rebut molts correus electrònics preguntant pel dia d’obertura i assegura que “les expectatives de cara al cap de setmana de l’1 de maig són bones”. Aquests dies s’aprofiten per fer millores al camí de l’Armiana i s’ha millorat la freqüentació dels autobusos, a partir de les enquestes realitzades el primer any.

No tanca la porta en un futur per poder obrir en una altra època de l’any. “Ens ho estem plantejant i podria ser durant alguns festius, ja sigui per Nadal o Setmana Santa, sempre que la meteorologia ho permeti i tinguem la capacitat logística”, ha exposat. En aquest sentit, ha recordat que l’any passat es va haver de fer una aturada d’uns dies al novembre per culpa de la climatologia.

La intenció de la corporació és augmentar els visitants provinents de França i, per aquest motiu es farà una campanya de comunicació al sud de França. L’any passat van ser suposar el 7% del total.  Amb tot, Francesc Oriol assenyala que “no volem massificar l’atracció per tal que la visita segueixi sent interessant, malgrat és pugui ampliar el servei”.

El perfil del visitant és majoritàriament familiar i procedent de Catalunya i de la resta d’Espanya. Precisament, una parella que es troba aquests dies de vacances al país no s’han volgut perdre l’estrena. Es tracta del Miguel Ángel i l’Alicia que venen de Morón de la Frontera (Sevilla). “Ahir parlant amb uns familiars que viuen al país ens van dir que després de visitar el Mirador del Roc del Quer havíem de visitar el pont”, han expressat. Abans de passar asseguren que l’alçada no els fa respecte. Per la seva banda, la Manoli i el Joan Miquel venen de Vilanova i la Geltrú i també és la primera vegada que el travessaven. “El vam descobrir l’any passat, però no vam poder pujar perquè l’obrien la setmana següent i aquest any, casualment, ho podem aprofitar”, han manifestat.

Etiquetes

Comentaris

Trending