Canillo destina 20.000 euros en hores extra en els tres primers mesos de 2021

La minoria ha puntualitzat que aquesta xifra superaria en 6.000 euros la destinada en la totalitat del 2020 i que, potser s’hauria de buscar una solució en els treballadors eventuals

Edifici del comú de Canillo.
Edifici del comú de Canillo. COMÚ CANILLO

El comú de Canillo ha destinat 20.000 euros per a les hores extres dels seus treballadors únicament en els tres primers mesos del 2021. La consellera de l’oposició, Dolors Cabot, ha assenyalat que aquesta despesa supera en 6.000 euros la destinada en la totalitat del 2020 cosa que evidencia que “potser s’hauria de buscar una solució en treballadors eventuals si hi ha una mancança d’efectius”. Concretament, aquesta problemàtica es concentra, principalment, al departament d’Obres i Serveis, tal com ha indicat el cònsol menor, Marc Casal.

En aquest aspecte, Casal ha indicat que resulta complicat buscar treballadors temporers “que estiguin qualificats per fer les tasques que es requereixen a la parròquia a l’hivern”. A més, ha explicat que aquesta despesa d’hores extra ha sigut a causa de  que els treballadors del comú han fet la feina que, habitualment, s’encomanava a una empresa externa. Per tant, “el sobrecost no ho seria ben bé, sinó que els diners s’han utilitzat de manera diferent”.

D’altra banda, el consell de comú ha aprovat l’adjudicació via concurs públic del departament d’Obres i Serveis, que ha destinat 350.000 euros pels treballs de reposició i millora d’espais públics. Concretament, s’ha fet a les empreses Capicsa i Construccions Modernes. El conseller responsable d’obres, Rafael Casal, ha explicat que aquesta adjudicació doble es deu al fet que, en anys anteriors, “s’han necessitat intervencions d’urgència i amb una sola empresa no ho hem pogut complir”. Així i tot, s’ha portat endavant la proposta amb el vot en contra de l’oposició, on Cabot ha indicat que “el procés no ajuda a tenir un bon control de la destinació dels diners”.

Un altre tema, ja recurrent als consells de comú de Canillo, ha sigut la petició per part de l’oposició de l’execució pressupostària dels tres primers mesos de 2021 i del tancament del 2020. El cònsol menor, Marc Casal, ha indicat a la consellera Cabot que, amb la partida pressupostària del 2021 no hi hauria cap retard, “ja que es pot presentar durant el segon trimestre de l’any, i encara no s’ha complert el termini”. Respecte al tancament de l’any anterior, des del comú han insistit que es tracta d’una mancança de personal a un canvi de programari informàtic, “però que s’està treballant per solucionar-ho al més aviat possible”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending