Canillo busca un nou gestor pel refugi guardat del Juclar

El comú ha convocat el concurs que hauria de permetre explotar la instal•lació durant un termini màxim de quatre anys i ja a partir del pròxim estiu

Vista aèria del refugi i de l'estany de Juclar.
Vista aèria del refugi i de l'estany de Juclar. ARXIU

El comú de Canillo ha convocat el concurs que ha de permetre atorgar la gestió del refugi guardat del Juclar pels pròxims anys. La licitació és inicialment per dos anys però serien prorrogables fins a quatre. S’espera que el procés estigui completat a inicis de juny, fet que permetria que el nou responsable de la instal·lació ja l’exploti durant l’estiu.

El concurs ha estat convocat aquest dimecres al BOPA i ha de permetre “adjudicar la gestió i l’explotació” del refugi guardat. Per ara, es busca un gestor del país i la licitació preveu un període inicial de dos anys. Tot i això, seria prorrogable anualment fins a un màxim de quatre. Per tant, fins al 2025.

El termini de presentació d’ofertes s’allargarà fins al 27 de maig. Posteriorment, es farà l’obertura de plecs i l’anàlisi de les ofertes presentades. Es preveu que la decisió definitiva estigui adoptada al llarg dels primers dies de juny. D’aquesta forma, el nou adjudicatari ja portaria la gestió del refugi durant el pròxim estiu.

Fins ara, el refugi era gestionat per Roger Ferrer i Maria Alejandra Bortoni, que van guanyar el concurs pel període 2016-19. Aquest es va prorrogar l’any passat fins a 31 de desembre passat. El consol major de Canillo, Francesc Camps, ha indicat que per als interessats es demanarà que tinguin la titulació requerida per a portar aquest tipus d’espai, així com molta experiència en refugis de muntanya. “La intenció del comú es donar un lloc als excursionistes que vulguin gaudir del màxim o del mínim de serveis que s’ofereixen al Juclar”, ha afirmat Camps. Respecte a l’any anteriors, ha explicat que, seguint la tònica general del 2020, aquest indret va patir una davallada del 50% de visitants.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending