Cairat vol una reunió de poble per l’abocador i Majoral diu que n’hi ha prou amb l’exposició pública

Durant la sessió de comú s'ha aprovat la modificació del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) per permetre la remodelació de part de la Plaça Major

Comentaris

Josep Majoral intervé durant la sessió de comú d'aquest dimarts.
Josep Majoral intervé durant la sessió de comú d'aquest dimarts. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha demanat una reunió de poble per l'abocador de la Rabassa mentre que el cònsol major, Josep Majoral diu que amb l'exposició pública del projecte, que permet fer al·legacions, n'hi ha prou. 

Majoral ha dit que el comú regularà el trànsit de camions i l'explotació de l'abocador en funció dels criteris que decideixi. Ha convidat Cairat a formar part de la comissió que s'encarregarà de la gestió. "És un tema que s'ha de mirar des d'un punt de vista real", ha dit el cònsol mentre que Cairat ha dit que ha rebut queixes de ciutadans i ha negat que fes electoralisme. "Li demano que efectuï un exercici de transparència i faci la reunió de poble", ha afegit el conseller de Desperta Laurèdia.

Considera que el projecte té afectacions ambientals i a la qualitat de vida. Ha dit que "calia fer un pas proactiu i explicar-ho més enllà de l'exposició pública. S'han fet reunions de poble per altres temes de menys importància". Per Cairat l'abocador de terra "hauria de donar sortida a la terra generada a la parròquia" i ha criticat que per la manca d'implicació d'altres parròquies es pugui acabar convertint en l'abocador nacional.

Majoral ha recordat que el comú de Sant Julià "ha posat el seu petit gra de sorra" però que l'abocador de la Rabassa "no és la solució nacional". Ha subratllat que la carretera de la Rabassa no permetrà el mateix trànsit de camions de Beixalís. El comú es planteja que els camions arribin a l'abocador per Juberri i baixin per Aixirivall. Entre els temes que caldrà regular hi ha el número de camions que hi podran accedir cada dia o els horaris d'abocament. Pel cònsol major, "són qüestions de seguretat i que s'hauran de treballar en el marc d'una comissió d'urbanisme i la minoria també hi serà".

El cònsol s'ha mostrat molt sorprès tenint en compte que Cairat ostenta la copresidència de Concòrdia, un partit nacional que aspira a resoldre els problemes de tot el país. "Quan es tracta de parlar en un comú del tema en qüestió, no es vol parlar de la problemàtica nacional i només de la parroquial. Per tant, sorpresa i poca coherència en aquest sentit", ha criticat.

Durant la sessió s'ha aprovat la modificació del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) per permetre la remodelació de la Plaça Major que va ser declarada projecte d'interès nacional per Govern la setmana passada. Cairat ha demanat que es parli amb els veïns de la part esquerra nord de la plaça. Majoral ha contestat que "els toros un a un i ja hi anirem parlant. Altres comuns ho han intentat i no se n'han sortit".

S'ha aprovat també l'adjudicació del concurs per a la virtualització dels ordinadors clients, actualització del sistema operatiu i migració al programa office 365. L'import és de 200 mil euros.

 

Comentaris (4)

Trending