La burocràcia frena el teletreball al comú de Sant Julià

Cal fer un camí d'aprovacions, validacions i ratificacions mentre a la resta de corporacions, la majoria de funcionaris l'estan duent a terme tret dels casos en què es necessària l'atenció presencial

Edifici del comú de Sant Julià de Lòria.
Edifici del comú de Sant Julià de Lòria. Altaveu

La burocràcia frena les demandes dels treballadors del comú de Sant Julià de Lòria per fer teletreball. Cal omplir un formulari, el superior jeràrquic l'ha d'aprovar, el departament de Recursos Humans l'ha de validar i la junta de Govern l'ha de ratificar tot i que mentre aquesta arriba, el demandant ja pot començar a teletreballar.

El comú lauredià va aprovar divendres passat el reglament intern que possibilita el teletreball. Aquell mateix dia, el cònsol major, va mantenir una reunió amb tots els treballadors. Les explicacions de Josep Majoral no van convèncer els funcionaris que es van plantejar no demanar el teletreball per tot el procés burocràtic i per haver d'utilitzar el seu material ja el comú disposava de tres ordinadors.

WhatsApp Image 2020 11 03 at 12.44.04
 

Per altra banda, dels 500 treballadors del comú d'Andorra la Vella n'hi ha 300, que per la naturalesa de la seva feina, no poden efectuar teletreball segons va explicar aquest dilluns la cònsol major, Conxita Marsol. D'aquests 200, la meitat estan treballant a casa una setmana i la resta donant el servei de forma presencial.

Al comú d'Escaldes-Engordany hi ha uns quaranta funcionaris teletreballant, amb un sistema de torns diari altern (això és si en un mateix lloc o àrea treballen dos persones, una teletraballa i l’altra està al seu lloc de comú i al dia següent a l’inrevés). Al servei d’Atenció al Public els horaris d’atenció a la gent es mantenen exactament igual que sempre, així com la plantilla de treballadors que atenen.

Respecte de la resta de departaments (aquells que no estan de cara al públic o teletreballant) s’aplica un sistema d’horari continu no intensiu, això és: jornada de 8:00h a 16:00h amb l’objectiu de reduïr al màxim el nombre de desplaçaments pel territori. A Canillo, dels 40 treballadors de casa comuna, un 80% està teletreballant per un 35% a Encamp. Als comuns de la Massana i a Ordino el percentatge de teletreballadors està entre el 25% i el 30%.
 

Comentaris (4)

Trending