Bona presència d’encampadans en la tradicional diada de la Maré de Déu de l’Oratori

L’acte, que ha comptat amb diferents consellers i amb la cònsol major, Laura Mas, ha comptat amb una ofrena a la verge, una cantada de goigs i una ballada de sardanes

Un moment de la tradicional diada de la Mare de Déu de l'Oratori a Encamp.
Un moment de la tradicional diada de la Mare de Déu de l'Oratori a Encamp. COMÚ D'ENCAMP

A Encamp, el primer dissabte de setembre és una data assenyalada. El calendari marca que és la Diada de la Mare de Déu de l’Oratori. Enguany, la celebració s’ha pogut tirar endavant malgrat el temor al mal temps. A l’acte han assistit diferents consellers del comú, així com la cònsol major de la parròquia, Laura Mas.

L’oratori de les Bons ha estat l’escenari de la tradicional trobada. Com és habitual, ha comptat amb l’ofrena a la verge així com la cantada de goigs. Finalment, s’ha pogut fer una ballada de sardanes, coincidint amb l’Aplec que aquest cap de setmana té lloc al poble, recuperat després d’uns quants anys.

La pregària ha estat oficiada pel mossèn Antoni Elvira. Un bon nombre d’encampadans s’han volgut apropar per tornar a viure aquesta tradició, que té el seu origen en el segle XIX. Llavors, en ple camí ral de Canillo, tres pagesos van construir l’oratori, fruit d’una promesa a la Mare de Déu. La llegenda explica que tots tres ho van fer agraïts per la protecció que la verge els va oferir en mig d’una violenta tempesta.

20220903 diada oratori Encamp @ComuEncamp (20)

Etiquetes

Comentaris

Trending