El cònsol, acompanyat del cap d’àrea del Bici Lab, Eduard Tarrés, han fet balanç aquest dilluns del funcionament del museu durant el 2024. Una vegada més ha reiterat que des de la corporació “creiem en el Bici Lab”, però com a “radar de tot el que passés a la parròquia, que fos ambaixador d’activitats i projectes empresarials lligats a la mobilitat i el món de la bici”.
González ha detallat que al llarg de tot l’any s’han fet més de 74 activitats, incloent xerrades i iniciatives de participació que han portat més de 2.7000 persones, i s’han rebut 12.194 visitants en total.
Entre les activitats més destacades ha citat les exposicions temporals, especialment ‘Terra’, que va permetre difondre el bon de la BTT. “En aquest cas vam tenir uns visitants que van venir expressament des de la República Txeca, i això no passa cada dia, però els tenim”, ha destacat Tarrés.
El responsable de l’equipament ha assegurat que la xifra assolida és “un èxit”, amb una freqüentació diària de gairebé 40 persones. De juny a octubre s’han superat els més de 1.000 visitants al mes i el desembre també ha estat un mes “molt bo”, en especial per les activitats vinculades al Poblet de Nadal.
DETALL
Del total de visitants, la majoria (76,15%) són públic individual, és a dir, grups no organitzats, ja siguin grups d’amics, famílies, parelles o gent que ve sola, si bé les famílies hi tenen un pes molt important. D’altra banda, un 13,91% del total són escolars, tant d’educació formal com de casals.
Tarrés també ha destacat que les activitats organitzades, pràcticament un cada 15 dies, han atret molt públic local, i que el 75% del públic que rep el museu és de proximitat, és a dir, català, espanyol, francès i andorrà. De fet, els andorrans són la tercera nacionalitat més rebuda, en gran part gràcies a les visites d’escolars, i en total s’han registrat fins a 59 nacionalitats diferents.
El cap d’àrea del Bici Lab també ha explicat que amb enquestes fetes a un 14% dels visitants han vist que la valoració és d’un 4,9 sobre 5 i que els visitants destaquen sobretot la proposta que s’ofereix, “sobretot la part activa i el tracte rebut”.
Per tot plegat, el cònsol ha estat clar i ha insistit amb l’aposta de la corporació pel Bici Lab. “Hem fet que la gent se’l faci seu, que passin coses”, ha exposat, destacant la competició d’andròmines.
De cara al 2025 “volem créixer, potser no tant en quantitat però sí en qualitat”. Tot i així ha reconegut que li agradaria arribar als 15.000 visitants. “Però no els volem per posar-nos els segell, volem que el que passi aquí, el missatge que transmetem a la societat és molt important”, ha explicat, afegint que “encara ara hi ha molta gent que desconeix que el Bici Lab existeix”.
PROPOSTES
Pel que fa a les propostes per aquest any, Tarrés ha avançat que s’està treballant en un projecte lligat a la mobilitat, a través d’una exposició temporal en la qual es parlarà de mobilitat i urbanisme, “posant el focus a Andorra” i que considera que serà l’exposició “més ambiciosa” que hauran fet des de l’obertura del museu. “Volem generar un debat”, ha afirmat, apuntant que el més probable és que es faci abans d’acabar el mes de febrer.
D’altra banda, el 28 de març tindrà lloc una cita amb un festival de cinema ciclista que es fa en coordinació amb l’ambaixada francesa.
Comentaris (6)