Aval del Govern a la subvenció de les TMA per part del comú d’Encamp

Salut no considera un problema la mesura, ja que “es tracta de facilitar el retorn dels ciutadans francesos”, però deixa clar que no obrirà un stop lab al Pas de la Casa

Una treballadora del SAAS fent una TMA.
Una treballadora del SAAS fent una TMA.

El Govern no veu cap problema en la possibilitat que el comú d’Encamp subvencioni al 50% les proves TMA que s’hagin de fer els turistes francesos que pernoctin al Pas de la Casa més de dos dies. En canvi, ja ha deixat clar que no farà cas de la demanda per instal·lar un stop lab a la localitat. Aquesta opció, s’indica, podria ser contraproduent davant les autoritats gal·les, que tenen l’objectiu de reduir al màxim la mobilitat per intentar frenar l’expansió del coronavirus.

Des del comú encampadà es va anunciar dilluns la mesura. En concret, es subvencionarà la meitat dels 40 euros que costa una prova TMA a l’stop lab del Prat de la Creu. L’objectiu és intentar mantenir les reserves -poques comparades amb el que seria un febrer normal- que tenen els allotjaments turístics de la localitat fronterera. A la vegada, també es va demanar que s’obrís una instal·lació similar a la població.

Una imatge del Pas de la Casa amb l'estació en primer terme.

Relacionat

Encamp subvencionarà al 50% les TMA als turistes francesos que s’allotgin més de dos nits al Pas

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha donat una de freda i una altra de calenta al comú. Sobre el fet d’abonar part del cost de les TMA, cap problema. “No es tracta de vendre cap paquet turístic sinó de facilitar les coses als ciutadans que ens han vingut a visitar”, ha comentat. Així, ha apuntat que “no entenem que reduir el preu sigui una estratègia turística sinó una mesura per ajudar al retorn”.

La notícia dolenta, però, ha estat la clara negativa a instal·lar un stop lab al Pas. “Això sí que es veuria més com a una incitació a venir al país”, ha apuntat. Per tant, no entraria en la línia de “prudència” i de “diàleg continu amb els veïns” que marca les decisions del Govern. Per tant, “seguirem amb la posició en la qual estem ara, amb el nostre recurs a Prat de la Creu”.

Comentaris (1)

Trending