Encamp subvencionarà al 50% les TMA als turistes francesos que s’allotgin més de dos nits al Pas

La voluntat és salvar les prop de 400 reserves que tenen per a aquest mes els allotjaments turístics de la localitat

Una imatge del Pas de la Casa amb l'estació en primer terme.
Una imatge del Pas de la Casa amb l'estació en primer terme. GRANDVALIRA

El comú d’Encamp subvencionarà al 50% les proves TMA o PCR que s’hagin de fer per poder tornar al seu país aquells turistes francesos que pernoctin més de dues nits al Pas de la Casa. La mesura es fa, segons han explicat els cònsols, Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres, per intentar mantenir les reserves ja existents de ciutadans gals de cara a les vacances d’aquest febrer. Des de la corporació també s’està a l’espera de la demanda feta a Salut perquè s’instal·li un stop lab a la localitat.

“Hem intentat fer un pla, parlant amb hotelers i propietaris d’apartaments turístics, per preservar aquestes reserves”, ha explicat el cònsol menor. En aquest sentit, ha destacat que es calculen unes 400 entre els diferents establiments, algunes d’una durada important, fins i tot d’una setmana. I amb l’actual situació econòmica es considera que, sense fer res que pugui provocar malestar entre les autoritats franceses, s’ha d’evitar que es puguin cancel·lar arran de les darreres mesures adoptades pel govern gal per frenar l’expansió del coronavirus, entre les quals el requeriment d’una prova diagnòstica negativa (PCR o TMA) per poder tornar al país.

La mesura s’ha acordat amb els representants del consell econòmic i social de la població. Així, de l’ajuda del comú es podria beneficiar tothom que passés dues nits o més a allotjaments turístics del Pas. De fet, el comú també ha sol·licitat a Govern que s’instal·li un stop lab a la localitat, per facilitar la realització de les proves. “Ara estem a l’espera de si, per raons diplomàtiques, és o no possible”, ha apuntat Rascagneres.

De l’ajuda, però, no es vol fer publicitat. “Seria contraproduent”, ha indicat el cònsol menor, tot recordant que França va adoptar la mesura per restringir la mobilitat al màxim, fet que seria contrari justament, a l’intent d’atreure turisme. Per al comú, però, el que cal ara és intentar evitar l’anul·lació de les reserves per aquest febrer, a l’espera que la situació epidemiològica millori.

Comentaris (7)

Trending